Life Of Sane – Kiipeily on rankka laji

Jaa käyttämällä:


L.O.S. Meikäläinen on päässyt viimeisen reilun kuukauden aikana kokeilemaan useampia erilaisia urheilulajeja, ja yksi niistä otti viimein kenties itsestäni voiton. Tämä laji oli seinäkiipeily.

Viime viikon keskiviikkona (?) tuli lähdettyä käymään Tampereen Kaupissa olevalla Trampolin parkilla, jossa on useita erikoisten lajien harrastusmahdollisuuksia. Temppuradan sijaan valinta kohdistui tällä kertaa porukan toivomusten mukaan seinäkiipeilyyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikalla ei ollut juurikaan väkeä, ja kiipeilyn vastaanotossa ollut ystävällinen henkilö toivotti meidät tervetulleeksi ja antoi kiivetä juuri niin monta tuntia kuin haluaisimme. Ensimmäinen ajatus oli luonnollisesti, että nyt kiivetään sitten useampi tunti putkeen ja vedetään kaikki radat läpi, onhan minulla salin kautta ja muutenkin hyvät puristusvoimat ja vähän lihastakin.

IMG_20190814_164121

Yrityksestä saa ainakin säälipisteitä.

Ja kissanpaskat. Ensimmäisenä tuli yritettyä helpohkoa rataa, jonka pääsinkin aikalailla ylös asti kiipeämään. Tämän jälkeen olikin jo aika lahjakkaasti kaikki mehut imetty miehestä, ja loppujen seinien kiipeäminen loppui viimeistään puoleen väliin. Ei riittänyt kunto, mutta vaikka laji olikin hurja ja osin “pelottava”, otan varmasti uusintaottelun seinien kanssa jossain kohtaa.

Suosittelen kuitenkin vahvasti muitakin kokeilemaan, sillä laji itsessään kuormittaa melko kokonaisvaltaisesti kehoa, ja jo tunnin kiipeily käy hyvin treenistä.

Fun fact:

Speed Climbing, eli vapaasti käännettynä kait pikaseinäkiipeily, tapahtuu 15m korkealla keinotekoisella seinällä, joka on kallistettu 5 asteen kulmaan. Maailmanennätykset ovat reippaasti alle 8 sekuntia.

Saat -20% alennuksen ensimmäisestä ostoksesta.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Latest posts by Life Of Sane (see all)

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.