Life Of Sane – Nousiko suosio saarella päähän?

Jaa käyttämällä:


L.O.S. Yksi asia, mistä on hieman tullut palautetta tapahtumista saarella, on nostattanut itselle hieman kysymysmerkkejä pintaan. Tätä aihetta ajattelin siis käsitellä seuraavaksi – eli nousiko naisten huomio jollain tasolla päähän?

Mainos. Hintaoppaalla vertaat kätevästi eri tuotteiden hinnat ja löydät halvimman vaihtoehdon! Lataa ilmainen sovellus alla olevista linkeistä:

Hintaopas Google Play tai Hintaopas Appstore

Tähän kysymykseen vastatakseni minun on hieman taustoitettava tapahtumia sekä siviilielämässä että Temptation Islandissa.

Tilanne saarelle lähtiessä?

On totta, ettei minua esimerkiksi Suomessa tulla kovinkaan usein kehumaan. On myös totta, että sama asia pätee moneen muuhun mieheen – naiset ovat jatkuvasti kehujen kohteena, ja siksi voi olla hankala ymmärtää, miten hyvää itsetunnolle tekee saada kuulla, että on komea tai edes mukava.

Ennen saarelle lähtöä tällaisia kehuja ei siis ole kauheasti tullut, ja totta kai kriiseilin oman ulkonäköni kanssa siinä missä moni muukin mies salaa tekee. Aina on liian lyhyt, liian pyöreä tai liian vääränväriset silmät. Näille asioille nyt ei voi mitään, mutta silti jokainen yksilö kaipaa hyväksyntää. Ja kehuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan risteilyt - Ikaalisten Matkatoimisto

Saarelle lähtiessä ja saarella

Sen verran on pakko sanoa, että matkalle lähtiessä en ollut edes ajatellut koko asiaa tai sitä, kehutaanko minua suhteessa tarpeeksi tai arvostetaanko omaa ulkonäköä. Olen ollut asian kanssa sinut ja tiesin, ettei Even tapoihin kuulu samalla lailla kehua päivittäin toista, vaikka itse tykkään tehdä sitä. Ja kehun myös aidosti, kehut tulevat sydämestä ja pakottamatta. Oli kysessä sitten paras kaveri, puolituttu opiskelija tai oma puoliso/kumppani.

Tempparien kuuluisassa kuplassa näitä asioita kuitenkin nostetaan väkisinkin esille, ja jossain kohtaa puhuttiin paljon siitä, miten epätasa-arvoista kehuminen meidän suhteessa oli. Samalla kun kehuin meidän saaren naisia kauniiksi, fiksuiksi, näteiksi tai muuta jopa aamupalalla ennen meikkaamista, sain myös itse välillä kehuja. Olin älykäs, komea, hauska. Tällaisia erilaisia kehuja tuli, mitä kotimaassa ei välttämättä ollut saanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan risteilyt - Ikaalisten Matkatoimisto

Näin ollen asetelma, missä nostettiin keinotekoisesti esiin kehujen määrä kotimaassa ja kehujen määrä saarella, aiheutti sen, että itsetunto parani huomattavasti. Samalla kun oma kumppani toisella puolella vähätteli ja mitätöi omaa ulkonäköä ja luonnetta, sain positiivista vahvistamista samalla puolella. Sain matkan aikana tunteen, että ehkä minä riitän tällaisena kuin olen, ja olen aivan yhtä tärkeä ihminen kuin kuka tahansa muukin. En ole rumempi, en ole komeampi, olen hyvä juuri tällaisena kuin olen. Se oli tärkeää myös selviytymisen kannalta matkalla, sillä jos kaiken muun negatiivisen viban lisäksi olisin vajonnut vielä itsesääliin ja sanonut olevani paska kaikessa, olisi matka jopa voinut jäädä kesken. Meidän naiset olivat ihania, kun lohduttivat ja osasivat olla tukena sekä piristivät päivää pienillä sanoilla, joiden lausuminen ääneen ei vaadi sanojaltaan välttämättä edes totuutta.

Itse kysymykseen – nousiko päähän?

Jos aivan rehellisiä ollaan, niin kehut eivät nousseet päähän. Sain ehkä itseluottamuksen ja itsetunnon kohdalleen kehujen ansiosta, mutta en minä sitä bileissä tai treffeillä juurikaan korostanut. Kuten edellisessä kirjoituksessa kerroin, televisioon päätyy keskimäärin alle prosentti päivän tapahtumista. En oikeastaan missään muussa kohtaa tainnut korostaa olevani hyvä mies tai olevani yksi miljoonasta, kuin tilanteissa, jotka näkyivät televisiossa.

Esimerkiksi kommentti siitä, kun kerroin Annikan sanoneen minun olevan yksi miljoonasta miehestä, oli vain osa haastattelua. Haastattelun aihe oli muistaakseni se, miltä tuntuu kuunnella kehuja omalla saarella ja miltä tuntuu se, kun oma nainen ei puhu sinusta ja vähättelee. Halusin nostaa vain esiin sen, miten kauniisti sinkut puhuivat minusta, ja ihmettelin samalla, miksi toisella puolella sanat ovat aivan päinvastaisia. Totta kai myös Even puheet olivat varmasti leikattu minulle hyvin erilaisiksi mitä ne todellisuudessa olivat, mutta silti, yksi miljoonasta -kehu tuntui erittäin hyvälle ja pisti miettimään, miten minuakin voidaan arvostaa myös tällaisena kuin olen, eikä minun tarvitsisi muuttua yhtään miksikään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan risteilyt - Ikaalisten Matkatoimisto

Eli ei, en koe että huomio nousi millään tapaa päähän. Tunnustin kuitenkin realiteetit koko matkan ajan ja tiesin, että huomio ja tilanne oli melko keinotekoisesti simuloitua, eivätkä esimerkiksi Marina ja Annika varmasti tulisi baarissa juttelemaan minulle. Mutta silti, koska olimme kaikkien muidenkin kanssa tiivis porukka, niin kaverien kehut tuntuvat aina hyvältä, ja vahvistavat itsetuntoa. Näin olisi varmasti myös ihan kenen tahansa tilanteessa, joka ei ole tottunut kehuihin.

Mainos

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Latest posts by Life Of Sane (see all)

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.