Lohkoketjuteknologian hyödyntämismahdollisuudet ja haasteet

Jaa käyttämällä:


Lohkoketjuteknologialla ja kryptovaluutoilla on maksuvälineenä toimimisen lisäksi muitakin hyödyntämismahdollisuuksia. Bitcoinin kehittäjä Satoshi Nakamoto totesi vuonna 2010, että lohkoketjuteknologiaa voi hyödyntää Bitcoinin lisäksi muihinkin transaktioihin.

Munkin (2006) mukaan pankit tutkivat tällä hetkellä lohkoketjuteknologian hyödyntämismahdollisuuksia liiketoiminnassaan, joilla se voisi nopeuttaa hitaita prosessejaan. Don ja Alex Tapscott (2016) käsittelevät kirjassaan lohkoketjuteknologian hyödyntämismahdollisuuksista muun muassa äänestämisessä, henkilötietojen säilyttämisessä ja sopimuksien tekemisessä. Nianin ja Chuenin (2015) mukaan lohkoketjuteknologian yksi parhaimmista ominaisuuksista on se, että teknologia voi lisätä hyvinvointia ja laskea liiketoiminnan kustannuksia suhteellisesti köyhimpien ihmisten osalta.

Honkanen (2017) mainitsee tutkimuksessaan, että yksi kryptovaluuttojen tulevaisuuden suurimmista haasteista on skaalautuvuus eli se, että pystyykö lohkoketjuteknologia käsittelemään tarpeeksi suuria määriä transaktioita. Tapscotit (2016) käsittelevät kirjassaan lohkoketjuteknologian haasteita, joita ovat muun muassa teknologian käyttö lainvastaiseen toimintaan, kestämätön energian kulutus, työpaikkojen väheneminen ja teknologian keskeneräisyys.

 

Lähteet: Honkanen 2017: Lohkoketjuteknologian lupaus, Munk 2006: A Blockchain Benefit, Nian ja Chuen 2015: Chapter 1 – Introduction to Bitcoin” in Handbook of Digital Currency, Tapscott 2016: Blockchain Revolution: How the Technology Behind Bitcoin Is Changing Money

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.