Cryptopia jäädytti lompakkonsa – hakkerointi vai “exit-scam”?

Jaa käyttämällä:


Kryptovaluuttavaihdantapaikka Cryptopia on ilmoittanut jäädyttäneensä kaikki transaktiot pörssissään ja sulkeneensa lompakot väliaikaisesti.

Yhtiö kertoo asiasta omalla twitter-tilillään.

Eri Twitter-käyttäjillä on eri teoriat tapahtuman syistä. Osa uskoo, että pörssi on ensimmäinen isompia pörssejä, joka on hakkeroitu tänä vuonna. Toiset taas uskovat, että yritys päätti poistua markkinoilta ja viedä samalla käyttäjiensä valuutat, kuten kävi kuuluisassa Mt.Goxin exit-scammissa.

Ilmeisesti suurin osa ongelmista koskee Ethereumia ja ERC-20-tokeneita, ja etherscanin kautta käyttäjät ovat löytäneet, että tähän osoitteeseen on siirretty huomattava määrä tokeneita. Myös muita osoitteita on liikkeellä ainakin Twitter-huhuissa.

Joka tapauksessa arvioitu varastettujen varojen määrä on spekulatiivinen, mutta eri arvioiden mukaan vähintään parin miljoonan dollarin arvosta Ethereum- ja Erc-20-tokeneita on viety.

Cryptopian mukaan Uuden-Seelannin viranomaiset tutkivat asiaa. Valuuttojen jäljittäminen ja takaisin saanti voi olla kuitenkin mahdotonta.

Alla kuva yhtiön julkaisemasta twiitistä, jos se ei näkynyt aiemmin artikkelissa.


Cryptopia

Cryptopian twiitti 15.1.2019

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.