Bitcoinin jalkautuminen jatkuu – automaatteja jo yli 4000 kappaletta

Jaa käyttämällä:


Bitcoin-automaatteihin erikoistuneelta coinatmradar.com sivustolta selviää, että automaattien määrän kasvu on pysynyt vauhdikkaana kryptovaluuttojen markkina-arvon romahduksesta huolimatta. 

Kryptovaluuttojen näkyminen katukuvassa automaattien ja maksupalvelujen muodossa tekee varmasti hyvää etäisenä, turvattomana ja tuntemattomana pidetyn vaihtoehtovaluutan imagolle. Bitcoin-automaatteja, joilla henkilö voi käydä kauppaa Bitcoinilla tai muilla kryptovaluutoilla on maailmanlaajuisesti 4185 kappaletta. Automaattien määrä tuplaantui vuoden 2018 aikana, vaikka kryptovaluuttojen markkina-arvo on laskenut tammikuun jälkeen koko vuoden lyhytaikaisia “kuolleen kissan pomppuja” lukuunottamatta.

Automaateista 60% tarjoaa mahdollisuuden vain ostaa kryptovaluuttoja, mutta muilla automaateilla voi sekä ostaa että myydä valuuttoja. Aasialla on merkittävä rooli kryptovaluuttamarkkinoilla, mutta automaattien määrässä se ei näy. Pohjois-Amerikassa sijaitsee peräti 71,7%, Euroopassa 23,1% ja Aasiassa vain 2,6% automaateista.

Vain viidellä automaatilla ei voi käydä kauppaa Bitcoinilla ja 2709 automaattia tarjoaa kaupankäynnin mahdollisuuden vähintään yhdellä altcoinilla. Altcoinilla tarkoitetaan kaikkia Bitcoinin lisäksi olemassa olevia kryptovaluuttoja. Yhteensä seitsemällä altcoinilla on ylipäätään mahdollista käydä kauppaa automaatin välityksellä jossain päin maailmaa. Tarjolla olevista altcoineista yllättävin on meemikolikko dogecoin, jolla voi käydä kauppaa 80 automaatilla. Yllättävää on myös markkina-arvoltaan toiseksi suurimman kryptovaluutta Ripplen (XRP) puuttuminen automaattien tarjolla olevista kolikoista.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.