Kryptovaluuttahuijaukset ovat yllättävän yleisiä – tunnista kolme yleisintä huijausta

Jaa käyttämällä:


Kryptovaluutat ovat vielä monille tuntematon sijoituskohde, mutta viimeisten vuosien saatossa yhä useampi on kuullut muun muassa Bitcoinista. Samalla kryptorahakkeiden arvo on noussut huomattavasti, ja ihmiset pyrkivät hyötymään tästä huijaamalla toisia.

ModerniMedia päätti listata osan yleisimmistä huijauksista

“Lähetä 0.05 btc, saat 0.5 btc”

Yksi yleisimmistä tavoista on huijata ihmisiä lähettämään bitcoinia (tai muita valuuttoja) tiettyyn osoitteeseen lupaamalla isot voitot takaisin. Yleisin tapa toteuttaa tämä ovat twitter-botit, jotka naamioivat itsensä virallisiksi kryptovaluuttatoimijoiksi ja väittävät jonkin uuden “promootion” takia jakavansa ilmaiseksi kasan valuuttaa. Sinun tarvitsee vain lähettää pieni määrä omaa rahaasi jotta saat ison määrän takaisin!

Kuten muutenkin arjessa ja rahan kanssa, tällaisia lahjahevosia tulee tapittaa pitkään suuhun. Mitään et tule saamaan takaisin. Huijarit yleensä tehostavat huijauksen uskottavuutta laittamalla kasan feikkikäyttäjiä kommentoimaan julkaisua ja kertomaan, kuinka se todellakin toimii ja kuinka he saivat 1 bitcoinin lähettämällä 0.1 bitcoinia osoitteeeseen.

Mainos

Asiakaspalvelu haluaa vahvistaa tilin transaktiolla

Toinen, etenkin Telegramissa yleinen, tapa huijata ihmisiä on tekeytyä jonkun ryhmän adminiksi ja lähettää viestiä “asiakaspalvelun edustajana”. He ovat yleensä mukamas havainneet jonkin ongelman käyttäjän lompakossa ja tarvitsevat pienen siirron, esimerkiksi 0.2 ethereumia, vahvistaakseen tilin olevan asiakkaan. Samat huijarit vievät kyllä rahat nopeasti ja joskus vaativat vielä lisäsiirtoja ja lupaavat antavansa takaisin isomman summan korvauksena vaivasta.

Olemattomat ICO:t

Initial Coin Offerin eli ICO tarjoaa sijoittajilleen mahdollisuuden saada jotain uutta kryptorahaketta tiettyä summaa vastaan. Usein ICO-rahoitus kerätään ethereumina, bitcoinina tai vaikkapa NEO:na. Osa ICOista on ihan legittejä, mutta joissakin tapauksessa ICO:n luomisessa on käytetty aikaa vain 5 minuuttia ja tehty jokin käytännössä hyödytön kryptorahake.

Huijaukset on yleensä hieman vaikeampi tunnistaa kuin kahdessa edellisessä tapauksessa, sillä parhaimmillaan huijausvaluutoilla on vakuuttavan oloiset nettisivut, tiimi ihmisiä kuvan ja cv:n kanssa sekä joskus vakuuttava whitepaper. Tosin whitepaper voi olla kopioitu muualta ja ihmisten kuvat ja tiedot tekaistu netistä. Näiden kanssa tulee olla varovainen, sillä moni haaveilee nopeasta arvonnoususta uuden ja lupaavan projektin kanssa. Siksi laaja oma-aloitteinen tutkimustyö kannattaa tehdä, eikä hypeen kannata välttämättä lähteä mukaan.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.