TokenPay – mikä se on ja kannattaako supervaluuttaa hankkia?

Jaa käyttämällä:


TokenPay voi olla tulevaisuuden kryptovaluutoita

Kryptovaluutta TokenPay on vuoden 2017 lopussa alkaneen ICO:n seurauksena julkistettu kryptorahake. TokenPay on desentralisoitu, ja sen lohkoketju on itsenäinen ja oma. Lohkoketju toimii PoS-periaatteella, eli suuren laskentatehon sijasta lohkoketjua ylläpidetään steikkaamalla omalla lompakolla. Lohkojen louhinnasta palkitaan stakella, eli joku lohkoketjun ylläpitoon osallistuvista lompakoista tienaa itselleen palkinnon. Ensimmäiseltä vuodelta palkinto on n. 5 % oman lompakon koosta, mutta tämäkin laskelma perustuu siihen olettamukseen, että kaikki kolikot olisivat louhimassa samaan aikaan.

TokenPay mainostaa itseään nopeana ja virheettömänä sekä anonyyminä lohkoketjuna. Tor-verkon päällä toimiva ketju voi käsitellä jopa 20 000 transaktiota sekunnissa, ja esimerkiksi Bitcoiniin verrattuna siirron nopeus ja hinta ovat huimaa luokkaa. Rahakkeet siirtyvät lompakosta A lompakkoon B alle 2 sekunnissa.

Tokenpay, XMR

TokenPay antaa kovat lupaukset lohkoketjuteknologiastaan.

Tokenpay pyrkii erottumaan markkinoilla

TokenPayn alku oli myrskyisä, sillä sen päätös sulkea lopulta yhdysvaltalaiset sijoittajat ICO:sta aiheutti kohua ympäri kryptokenttää. Lisäksi se jätti jakamatta yhteisölleen palkinnot, joita ICO:n mainostamisesta luvattiin. Lisäksi alussa yhtiö keskittyi lähinnä haukkumaan muita Twitterissä. Tosin tämä tuntui tuovan ainakin huomiota, sillä yhtiön seuraajien määrä kasvoi yllättävän isoksi, minkä lisäksi Charlie Lee osallistui keskusteluun ja loppujen lopuksi TokenPay solmi yhteistyösopimuksen Litecoin Foundationin kanssa. Samalla TokenPayn jo aiemmin hankkimasta pankista, WEG Bank AG:sta, jaettiin 9,9 % osuus Litecoinille. Vastineeksi Litecoin Foundation tarjoaa yritykselle teknistä tukea desentralisoidun pörssin, EFINin, rakentamiseen sekä Atomic Swapin integroimiseen osaksi alustaa.

TokenPay hankki tosiaan itselleen jo alkuvaiheessa osan saksalaista WEG Bank AG:ta. Hankinnan tarkoituksena oli saada kryptolle debit-kortit, mutta lisäksi myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan päättäjiin krypton legitimoimiseksi. Samalla kryptovaluuttojen käyttäjille haluttiin tarjota mahdollisuus vaihtaa nopeasti kryptosta reaalivaluuttoihin, minkä lisäksi WEG antaa mahdollisuuden myös sijoittajille ja yrityksille tulla helposti markkinoille mukaan. Yrityksellä on sijoitusten hallintaan TokenSuisse-niminen yritys, minkä lisäksi TokenPay on julkaisemassa Merchant Platformia eri yrityksille helpottaakseen myyntiä kryptovaluuttojen avulla, minkä lisäksi alustan kautta voi tarvittaessa nopeasti vaihtaa kryptot fiatiksi. Houkuttimena toimii ainakin alkuun ilmaiset kulut valuuttojen vaihdossa TokenPayn, euron, dollarin yms. valuuttojen välillä.

(Mainos)

Lisäksi TokenPay rahoitti Vergen diilin maailman suurimman mainospalvelu TrafficJunkyn kanssa, mikä teki Vergestä eksklusiivisen kryptovaluutan palvelussa. TokenPay on EFINin lisäksi julkaisemassa pian jo Crybtobet-alustan sekä e-urheiluun keskittyvän eSports.io:n. Yritys hankki myös puolet BlockSizeDevs-yrityksestä, minkä myötä TokenPaylla on yli 20 lohkoketjun asiantuntijakoodaria useista eri maista Romanian toimistollaan. Kaiken hyvän lisäksi yritys osti 5 % Bitcoin Romaniasta, minkä myötä TokenPay tulee olemaan saatavilla yli 3000 bitcoin-automaatissa Romaniassa ja tulevaisuudessa myös ympäri Eurooppaa. Tämä ei ole ihan pientä, sillä monesti romanialaiset tekevät töitä ulkomailla ja lähettävät rahansa työmaasta kotimaahan. Valuutanvaihtoyritykset ottavat usein ison osan välistä, ja kryptovaluutoilla useampi miljoona ihmistä voi välttää nämä turhat kulut.
Tuomio: Voiko TokenPayta suositella?

Osa yhtiön toiminnasta on ollut epäilyttävää, ja pääomistaja Derek Capon kiukuttelu on välillä saanut yhteisön kuvittelemaan, että projekti haudattaisiin. TokenPay kolikkona on privaatti ja ainakin todella nopea, mutta yksityisyyden testaamiseksi vaadittaisiin vielä enemmän yksityisiä siirtoja. Marketcap on ainakin todella pieni (>12 miljoonaa), ja kierrossa olevia kolikoita on eri arvioiden mukaan 15,5-16,5 miljoonaa kappaletta. Näin ollen tässä olisi potentiaalinen pienen marketcapin kolikko, jolla voi saavuttaa isot voitot. Toisaalta on olemassa riski, että yritys lopettaa ja arvo painuu nollaan. Tällä hetkellä työtä näytettäisiin kuitenkin tehtävän kovasti, ja ICO:sta kerätyt rahat pitäisi riittää vielä vähintään ensi vuoden loppuun.

Näin ollen laittaisin vahvan ostosuosituksen, sillä volyymin kasvaessa ja karhumarkkinoiden loppuessa TokenPay voi nousta yllättävänkin arvokkaaksi. Etenkin, kun kohta sen tuotteita alkaa tulla markkinoille.

Edit 7.3.2019: Nyt markkinoille on tullut sen eFin vaihdantapörssi, johon on ilmainen rekisteröityminen. Ensimmäiset 200 000 rekisteröitynyttä saavat itselleen ilmaiset 1000efin-kryptovaluuttaa – eikä sido mihinkään!

Linkki rekisteröitymiseen: Efin-vaihdantapaikka

Artikkeli ei ole missään nimessä ostosuositus. Jokaisen taloudellisen päätöksen tulee perustua vahvasti omaan harkintaan. Sijoittamalla voit hävitä kaikki rahasi.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.