Ilmaista jalkapalloherkkua luvassa – ManU ja Arsenal kohtaavat FA-cupin huippuottelussa, lue analyysi

Jaa käyttämällä:


Jalkapallo. FA-cupissa on vuorossa 4. kierroksen ottelu. Tänään illalla YLE televisioi suorana huippuottelun Arsenalin ja vieraija Manchester Unitedin välillä. Ennakkoon United lienee pieni ennakkosuosikki.

Ottelun voi katsoa kello 21.49 alkaen suorana joko TV2:ssa tai YLE Areenassa.

Molemmilla joukkueilla riittänee panosta perinteisen FA-cupin otteluun, sillä kummassakin seurassa on totuttu voittamaan jotakin kauden aikana. Valioliigan mestaruus on jo karannut ulottuvilta, mutta FA-cupissa menestys on vielä hyvinkin mahdollista.

Manchester United on äitynyt Jose Mourinhon potkujen jälkeen oivaan vireeseen Valioliigassa. Solskjärin johdolla joukkue on voittanut kuusi ottelua Valioliigassa putkeen ja lisäksi yhden FA-cupissa. Vastaavasti Arsenalin trendi on ollut hieman heikompi viime aikoina, tosin voitto Chelseasta nosti varmasti joukkueen itseluottamusta. Joka tapauksessa Unitedin vireestä kertonee jotakin se, että se oli vielä ennen Solskjärin aikaa Arsenalia Valioliigassa 11 pistettä perässä, nyt joukkueet ovat tasapisteissä kamppailemassa europaikoista. Toki, Unitedin vastustajat ovat pääosin olleet “helpompia”.

Yksi suurimpia syitä Unitedin pelin piristymiseen lienee se, että joukkue on päässyt käyttämään vahvuuksiaan huomattavasti paremmin Mourinhon lähdön jälkeen, ja nyt se saa ja uskaltaa hyökätä. Pelaajien itseluottamus on palautettu kautta linjan, ja kilpailu kokoonpanopaikoista on nyt oikeasti avointa. Paul Pogban vapauttaminen Jose Mourinhon koirankopista on nostanut Unitedin tasoa huomattavasti, ja Pogba onkin näpäyttänyt epäilijöilleen olevansa edelleen maailman huipulla. Toinen vahvasti esiin noussut pelaaja on jo useamman vuoden jämäminuutteja pelannut Marcus Rashford, joka on tehnyt kuuteen viime peliin peräti viisi maalia.

Arsenalilla vahvuudet löytyvät myös pääosin enemmän hyökkäyspäästä. Unai Emeryn johtamilla joukoilla on asettaa kentälle valtava pelote hyökkäyspäähän, mikäli Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat kokoonpanossa. Yhteensä kaksikko on tehnyt tälle kaudelle 22 maalia, ja he ovat jatkuvasti vaarallisia vastustajan hyökkäyspäässä. Kymppipaikalla tätä akselia täydentänee Aaron Ramsey tai Mesut Özil. Özilin kohdalla tosin vire tuntuu menneen viime aikoina alaspäin, ja hän onkin joulukuusta asti istunut penkinlämmittäjänä. Kenties FA-cupissa Özil saa vielä viimeisen saumansa näyttää kykynsä ennen mahdollista siirtoa muille maille?

United lienee tässä pelissä pieni suosikki, mikäli molemmat pelaisivat ykköskokoonpanoilla. Arsenalille painaa taas kotietu, joten tasapeli ei olisi mikään yllätys tässä kamppailussa.

Kiinnostaisiko sinua tehdä analyyseja jalkapallosta tai muusta urheilusta? Hae mukaan, kaikki halukkaat ja kyvykkäät pääsevät julkaisemaan tekstejään! Katso lisää tästä linkistä.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.