Kommentti: Patrik Laine on tällä hetkellä syvissä vesissä

Jaa käyttämällä:


NHL. Yön NHL-kierroksen ainoa onnistuja oli Buffalon Rasmus Ristolainen, joka saalisti syöttöpisteen. Vastaavasti suomalaisittain Patrik Laine pelasi pienimmät minuutit urallaan, saatuaan Winnipegin voitto-ottelussa vain vähän yli 10 minuutin peliajan. Viesti valmennukselta oli selkeä.

Patrik Laineen otteet viime aikoina eivät ole vakuuttaneet. Marraskuussa Laine tykitti huikeat 18 (!) maalia, mutta sittemmin on ollut hiljaista – viimeiset 18 ottelua ovat tuoneet vain kaksi osumaa, minkä lisäksi omissa on soinut turhan usein kun Laine, Little ja kumppanit ovat olleet jäällä. Viime yönä Laine jätettiin toisessa erässä ketjunsa kanssa vilttiin peräti 12 minuutiksi. Sitä edellisessä ottelussa Laineen ketju sai kylmäävän tehotilaston -3.

(Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen)

Laineen ainoa ongelma eivät ole maalien puute. Yleensä hyvin ympäri kenttää pelaava Laine on sortunut useisiin turhiin virheisiin, ja esimerkiksi kiekon saaminen omalta alueelta pois on usein jäänyt puolitiehen Laineen laitettua heikkoja syöttöjä ja purkuja. Ketju on joutunut pelaamaan aivan liikaa omassa päässä, minkä lisäksi Laineelta on nähty Jesse Puljujärven kaltaista laiskottelua omassa päässä ja karvauspelaamisessa.

Laine pyrkii tällä hetkellä oikomaan mutkia suoriksi ja asenne on laiska.

Yleensä Laineen kohdalla pelin parantumisen odotetaan alkavan, kun ketsuppipullo aukeaa. Laineella on varmasti tälläkin hetkellä kovat paineet maalinteon suhteen, mutta tuskinpa tässä tilanteessa yksi hattutemppu poistaisi asenteellista ongelmaa.

Laineen tulisikin nyt keskittyä pelissään perusasioihin ja panostaa pieniin yksityiskohtiin. Olemalla paremmin pelin ytimessä peli itsessään usein paranee, ja parantunut peli taas johtaa luultavasti parempiin paikkoihin hyökkäyspäässä. Ja tämä johtaisi ketsuppipullon aukeamiseen.

Ottelun kolmannessa erässä sentään Laine alkoi jo pikkuhiljaa päästä pelin ytimeen. Nyt Jets-tähden tulisikin keskittyä peruspelaamisensa parantamiseen. Laineen maalintekotaito tiedetään varmasti jo kaikkialla – maalit tulevat kyllä paremman pelin myötä.

Nyt pitää kuitenkin ensin laittaa työhaalarit niskaan.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.