Suomen kisat käyntiin Kanadaa vastaan – katso 1.päivän otteluohjelma ja lähetykset!

Jaa käyttämällä:


MM-kisat. Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät Slovakiassa viimein 10.5. Avauspäivänä on luvassa heti iso kasa kovia otteluita, ja Leijonien osalta urakka alkaa kovimmalla mahdollisella tavalla Kanadaa vastaan.

Illan toinen huippukamppailu nähdään illalla, kun Tsekki ja Ruotsi ottavat yhteen. Lisäksi USA kohtaa Slovakian ja Norja lähtee kiusaamaan Venäjää.

ModerniMedia kertoo otteluista ennakot ja katsoo, ketkä ovat illan kamppailuissa vahvoilla. Lisäksi listaamme lähetyksiä erilaisiin laillisiin striimeihin.

MM-kisat ilmaiseksi yleisohje tästä artikkelista, ja vaihtoehtoiset striimit täältä.

MM-kisojen 1. pelipäivä 10.5.2019

Striimit ja ennakot

17:15 Suomi – Kanada

Leijonien paikka yllättää

Suomen kokoonpanosta tiedämme jo sen, ettei Leijonien mukana ole samankaltaisia tähtipelaajia kuin kisojen monella muulla huippujoukkueella. Toisaalta joukkue esiintyi hyvin yhtenäisenä ja puolustuksen kannalta vahvana valmistavissa EHT-otteluissa sekä harjoituspeleissä, mistä saldona olikin vain pari tappiota ja kuusi voittoa – harvinaisen kova saldo Leijonien valmistavissa peleissä!

Kanadalla alla on vain yksi valmistava peli, jossa se oli yllättävissä vaikeuksissa Itävaltaa vastaan. Voitto irtosi lopulta lukemin 7-6, vaikka Itävalta johti peliä peräti 4 (!!) kertaa.

Edellisestä ottelusta pystyi kenties huomaamaan sen, ettei Kanada ole välttämättä aivan valmis vielä näihin kisoihin, vaikka sillä rosterissa nimiä ja leveyttä onkin. Näin ollen juuri nämä ensimmäiset pelit ovat perinteisesti paras paikka yllättää Kanada. Suomella on pääosin pitkään yhdessä leireillyt joukkue, jotka tietävät toisensa ja pelitavan, kun taas Kanadalla lienee vielä joukko yhteen hioutumattomia tähtiä, jotka hakevat peliuraansa. Tätä vihjasi myös Jukka Jalonen esimerkiksi YLEn haastattelussa.

Suomella on siis hyvä yllätyssauma tässä ja nyt!

Mainos
Pizza-online.fi

Streamit:

MTV Veikkaus Youtube TSN1 Mertaranta-stream

17:15 Venäjä – Norja

Venäjä lähtee tähän otteluun suurena ennakkosuosikkina, niin hurja kokoonpano sillä on tällä hetkellä kasassa. Mukana on NHL-pistepörssin voittanut Nikita Kutsherov, Alex Ovechkin, Jevgeni Malkin ja muut hurjat kumppanit. Nippu on kova, mutta sen yhteenhitsautuminen on ollut kisoissa yleensä akilleen kantapää.

Norjalla ei yhtä kovaa joukkoa ole heittää, ja tässä pelissä lienee selvää, että Norja ottaa käkättimeen. Myöhemmin kisoissa Norjalla kuitenkin lienee mahdollisuuksia taistella jopa paikasta jatkopeleihin.

Streamit:

Youtube Veikkaus Belarus 5 (Vpn tarvitaan)

21:15 USA – Slovakia

Yhdysvallat ovat näissäkin MM-kisoissa yksi suurimpia mestarisuosikkeja, ja totuttuun tapaan joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, tosin nyt mukana on kenties sellainen sopiva ripaus vähän vanhempaa ja kokeneempaa kastia. Joukkueen tähtiosaston kirkkaimpana loistanee Chicagon Patrick Kane, joka loisti NHL:n runkosarjassa tehoin 44+66=110. Yksi seuratuimpia pelaajia lienee kuitenkin tulevan NHL:n ykköskierroksen 1. tai 2.varattava, vuonna 2001 syntynyt Jack Hughes, joka laittoi kaikki ennätykset uusiksi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Suomen Kaapo Kakko taistelee lähtökohtaisesti Hughesin kanssa ykkösvarauksesta. Maalivahtitilanne on jälleen ehkä isoin arvoitus kuitenkin jenkkien menestyksen tiellä.

Kisaisäntä Slovakia lähtee lähtökohtaisesti kisoihin taistelemaan paikasta puolivälieriin. Helppoa se ei tule olemaan, sillä viime vuosina paikka kahdeksan joukkoon on ollut osittain työn ja tuskan takana, minkä lisäksi edellinen mitalisija löytyy vuodelta 2012 – sekin 9 vuoden tauon jälkeen. Kisoihin valmistavissa maaotteluissa joukkue onnistui kaatamaan Itävallan, Iso-Britannian ja Norjan, mutta oli jälkimmäisenkin kanssa suurissa vaikeuksissa. Pelaajamateriaalin kärki on pitkästä aikaa aavistuksen kilpailukykyisempi, mutta suuri määrä kotimaan pelaajia laskee kokonaistasoa.

Avausottelussa Slovakialla on varmasti henki päällä, ja ottelun avain onkin pelaajien tunnetasossa – jos kotiyleisön tuki osataan valjastaa oikein, joukkue voi aidosti piinata USA:ta, jota vaivaa osittain sama ongelma kuin Kanadaakin, sillä sen aika valmistautua kisoihin oli huomattavasti lyhyempi kuin monella eurooppalaisella joukkueella.

Todennäköisintä lienee kuitenkin USA:n voitto.

Streamit:

Youtube VeikkausTV TSN Stream 1 Stream 2

21:15 Tshekki – Ruotsi

Tsekki ja Ruotsi ovat toisilleen erittäin tuttu aisapari pitkin vuotta jatkuneen EHT-turnauksen takia. Mitään järisyttäviä pelillisiä yllätyksiä kumpikaan tuskin pystyy tarjoamaan ottelun alla.

Ruotsilla on jalkeilla timantinkova joukkue täynnä NHL-tähtiä. Ruotsin maalinsuulla pelannee Henrik Lundqvist, joka tämän kauden pienestä paikoittaisesta alavireisyydestä huolimatta tulee olemaan kova pala ohitettavaksi näissä kisoissa. Hyökkäys- ja puolustuskalusto on myös ehdottoman vahva.

Myös Tshekki on saanut kohtuullisen kovan määrän NHL-pelaajia liikenteeseen, kenties juuri sen takia, että kisat pelataan aivan naapurimaasta. Nippu on nimekäs ja monet pelaajat ovat myös uudempaa NHL-sukupolvea. Tshekki pystyy varmasti laittamaan Ruotsille kovastikin hanttiin tässä ottelussa, ja esimerkiksi viimeisimmässä EHT-ottelussa joukkue oli Ruotsia parempi lukemin 3-0. Ottaako Ruotsi revanssin tällä kertaa?

Streamit:

Youtube VeikkausTV TSN Stream 1 Stream 2

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.