MM-kisojen 4.päivän ennakot ja streamit – pelkkiä huippupelejä luvassa, Leijonat kaatamaan USA:ta

Jaa käyttämällä:


MM-kisat. Jääkiekon MM-kisoissa on päästy jo neljänteen päivään. Tällä kertaa sekä katsojat että me kirjoittajat saamme huilata aamupäivän, mutta kello 17.15 alkaen on luvassa pelkkää tykitystä.

Illan ensimmäisissä ottelupareissa Leijonat saavat vastaansa USA:n, ja Venäjä ja Tshekki taistelevat keskenään. Käytännössä molemmissa otteluissa on suuri panostus, sillä voitoilla joukkueet ovat erittäin lähellä myös lohkojensa ykköspaikkaa, mikäli tulevat ottelut menevät ennalta käsikirjoitetun mukaisesti.

ModerniMedia kertoo otteluista ennakot ja katsoo, ketkä ovat illan kamppailuissa vahvoilla. Lisäksi listaamme lähetyksiä erilaisiin laillisiin striimeihin.

MM-kisat ilmaiseksi yleisohje tästä artikkelista, ja vaihtoehtoiset striimit täältä. Youtube ja BelarusTV vaativat VPN:n!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MM-kisat 13.5 ennakot ja streamit

17:15  USA – Suomi

USA ja Suomi lähtevät otteluun hieman erilaisista asetelmista. USA hävisi avausottelussaan yllättäen Slovakialle, mikä tarkoittaa sitä, että nyt maan tulee käytännössä ottaa pakkovoitto, jotta se voi vielä haaveilla lohkovoitosta. Muussa tapauksessa se jäänee kamppailemaan paikasta sijoilla kolme ja neljä.

Suomi on aloittanut kisansa monen odotuksia paremmin, kaataen ensin Kanadan sensaatiomaisesti 3-1 ja myöhemmin Slovakian 4-2. Suomen Kaapo Kakko on ollut aivan ilmiliekeissä, 18-vuotias nuorukainen on tehnyt jo tehot 5+0, päihittäen jenkeissä pelaavan draftikilpailijansa Jack Hughesin 100-0 tehojen puolesta. Hughes on toisaalta ollut yksi näkyvimpiä pelaajia joukkueessaan, joten onnistumisia tulee luultavasti ennemmin tai myöhemmin.

Suomi olisi voitolla kiinni lohkovoitossa, sillä USA on viimeinen “suuri joukkue”, jonka se kohtaa. Vastaan tulee toisaalta vielä olympiakakkonen Saksa, jota ei voi missään nimessä aliarvioida. USA tulee varmasti tähän peliin vahvemmin kuin Slovakiaa vastaan, sillä Ranskaa vastaan maa teki peräti seitsemän maalia. Toisaalta, jenkeillä on nyt toinen peli putkeen peräkkäisinä päivinä, joten Suomella on pieni etu energiatasojen kannalta. Lisäksi maalivahtipeli on ollut aavistuksen vakuuttavampaa toistaiseksi.

Suomen pelissä MM-avauksensa tehnee Kristian Kuusela, joka on ollut Liigassa jo pitkään huipputason pelaaja. Kuuselan mukaantulolla pyritään varmasti lisäämään tehoja hyökkäyspäässä, sillä Kaapo Kakko ei voi kantaa joukkuetta joka pelissä nähdyllä maalikeskiarvolla loppuun asti.

Leijonat lienee vahvoilla tässäkin, mutta jatkoaika on aika perinteinen kaava ollut tähän mennessä alkusarjan otteluissa jenkkien kanssa.

Streamit: Youtube VeikkausTV

17:15 Venäjä – Tshekki

Kyllä meitä kiekkofaneja hemmotellaan heti alkuillasta! Leijonien pelin aikaan pelataan toinen huippuottelu, kun voitosta voittoon kulkeneet Venäjä ja Tshekki kohtaavat toisensa. Tshekillä on alla jo yksi voitto “top-tier”-jengistä eli Ruotsista, näin ollen voitolla Tshekki olisi jo tosi lähellä lohkovoiton varmistamista. Toisaalta, jos Venäjä voittaa, koko lohkon tilanne on täysin avoin.

Ennakkoon voisi sanoa, että nuorentunut Tshekki on ollut vahvempi joukkue isolla J:llä, minkä lisäksi nuori joukkue on puolustanut ja hyökännyt jo EHT-turnauksesta alkaen hyvin. Venäjä voittaa kenties hyökkäyspään vertailun, mutta toisaalta, tähän mennessä joukkuepeli ei ole toiminut yhtä hyvin kuin Tshekeillä. Mikäli Venäjä ei saa sylintereitään rullaamaan yhtenäisesti ja saa tulosta alusta alkaen, Tshekki on vahvoilla tässä ottelussa.

Streamit: Youtube VeikkausTV Belarus 5 (VPN)

21:15 Norja – Ruotsi

Ruotsi lähtee illan ainoaan “varmaan” otteluun selvänä ennakkosuosikkina, vaikka se avausottelussaan konttasi Tshekkiä vastaan. Toisessa pelissä Italia laitettiinkin sitten reilusti maanrakoon.

Hankala löytää Norjalle tästä pelistä mitään palaa, niin iso on materiaaliero. Norja taistelee luultavasti jonkun aikaa mukana, mutta Ruotsi karkaa loppua kohti entistä kauemmas. Päivän ainoa 100 % varma vierasvoitto.

Streamit: VeikkausTV

Youtube (VPN tarvitaan, esim operasta P-E Amerikka):

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

21:15 Slovakia – Kanada

Avausosassa USA:n yllättänyt kisaisäntä Slovakia lähtee kolmannessa pelissään kohtaamaan Kanadan. Ottelussa on enemmän panosta kuin ennen kisoja ehkä osattiin odottaa, sillä molemmille tappio tästä tietää käytännössä lohkon kahden parhaan sijoituksen karkaamista. Slovakialla on tämän jälkeen enää “helppoja” maita vastassa, Kanadan pitää vielä kohdata Yhdysvallat.

Kanada voitti viime ottelussa Iso-Britannian murskaluvuin, eikä joukkueen tarvinnut ihan kaikkia sylintereitään laittaa peliin. Näin ollen Slovakia ei saa aivan niin isoa energiaetua tähän peliin kuin olisi ollut mahdollista saada. Slovakia osoitti silti USA:ta ja Suomea vastaan, että se pitää ottaa tosissaan näissä kisoissa – joukkueella on nuoria ja nopeita pelaajia, ja virheet johtavat nopeisiin iskuihin. Lisäksi maa on osannut puolustaa hyvin näissä kisoissa, mutta edellisessä pelissä herännyt Kanada laittaa varmasti puolustuksen koville. Virheisiin ei ole varaa, sillä kotiyleisön paine voi laittaa lumipallon vyörymään, jos Kanada nappaa avausmaalin tai kaksi.

Vertaa hintoja hintaoppaan avulla, tee selvää säästöä! Lataa ilmainen sovellus:

Hintaopas Google Play tai
Hintaopas Appstore

Tässäkin on pieni yllätyksen mahdollisuus, mutta uskoisin Kanadan hoitavan tämän pelin.

Streamit: Youtube VeikkausTV

Jaa käyttämällä:


Santeri Kärki

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.