Ferrarille kaksoisvoitto, suomalaiset floppasivat Singaporessa

Jaa käyttämällä:


F1. Viikonloppuna ajettiin kauden 15. F1-kilpailu, tällä kertaa Singaporen illassa. Ferrari ajoi kilpailussa kaksoisvoiton. Suomalaisten osalta kilpailu sujui surkeasti.

Katuradalla ajettu kilpailu ei tarjonnut kauheasti tapahtumia keskeytyksiä lukuun ottamatta, ja turva-autokin tuli radalle ensimmäistä kertaa vasta reilusti puolenvälin jälkeen, vaikka useana vuonna siihen on totuttu jo aikaisemmassa vaiheessa kilpailua.

Kilpailussa Mercedes oli pitkään kiinni Lewis Hamiltonin johdolla kilpailun kakkospaikassa, mutta Mersun taktiikka epäonnistui, ja näin ollen Ferrarin Vettel ja Leclerc pääsivät yhdessä Red Bullin Max Verstappenin kanssa ohi mm-sarjan johtajasta. Kilpailun lopussa mitään varsinaisia takaa-ajoja ei nähty, sillä jatkuvat turva-autoepisodit johtivat porukan kasaantumiseen ja sijoitusten varmisteluun kärkipäässä. Takajoukoissa ohituksia tuli muutamia.

Suomalaisten osalta kilpailu sujui surkeasti. Valtteri Bottas ajeli käytännössä koko kilpailun ajan viidennestä sijasta, eikä hän pystynyt tarjoamaan painetta Hamiltonille tai Verstappenille. Kimi Räikkösen kisa vastaavasti sujui pääosin sijan 10 huonommalla puolella, ja lopulta kilpailu päättyi törmäykseen Daniil Kvyatin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailussa nähtiin sentään yksi harvinainen tilanne, sillä Alfa Romeon Antonio Giovinazzi johti kilpailua muutaman kierroksen ajan puolivälin tuntumassa. Hän oli ensimmäinen kuljettaja Ferrarin, Red Bullin ja Mercedeksen ulkopuolelta vuoden 2015 jälkeen, joka on johtanut F1-kilpailua vähintään kierroksen ajan.

Ferrarista tuli myös samalla ensimmäinen talli Singaporen radalla, joka on onnistunut ottamaan kaksoisvoiton. Voitto oli myös Vettelin ensimmäinen tällä kaudella.

F1 Singapore 2019, tulokset

  1. Sebastian Vettel (Ferrari)
  2. Charles Leclerc (Ferrari)
  3. Max Verstappen (Red Bull)
  4. Lewis Hamilton (Mercedes)
  5. Valtteri Bottas (Mercedes)
  6. Alexander Albon (Red Bull)
  7. Lando Norris (Mclaren)

Hamilton johtaa sarjaa 296 pisteellä. Bottas on toisena peräti 65 pistettä perässä. Sarjan kolmannella ja neljännellä sijalla samoilla pisteillä (200) ovat Charles Leclerc ja Max Verstappen.

Lue myös: F1-analyysi: Mercedes voimaton, Ferrarilla uhkana sisäinen valtakamppailu

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.