Suomalaiset vireessä yön NHL-kierroksella – Hintz jatkaa maaliputkessa, Ahon pistetili auki

Jaa käyttämällä:


NHL. Yön NHL-kierroksella nähtiin jälleen lukuisia suomalaisonnistumisia. Maalinteossa onnistui peräti neljä suomalaista, kun maalinmakuun pääsivät Winnipegin Ville Heinola, Carolinan Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho sekä Dallasin Roope Hintz.

Winnipegin tulokaspuolustaja Ville Heinola onnistui tekemään uransa avausmaalin ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Heinola on iskenyt jo tehot 1+2=3 uransa neljässä avausottelussa, ja sen lisäksi peliaikaa tuli 18-vuotiaalle nuorukaiselle jälleen yli 23 minuuttia. Laine syötti Heinolan maalin, minkä lisäksi 21-vuotias suomalaishyökkääjä saalisti kaksi muutakin syöttöpistettä. Myös Laine on aloittanut tehojen valossa kautensa lupaavasti, summaten tehot 1+5=6. Tämä kertonee siitä, että Laineen kesä on ollut onnistunut, ja otteet kaukalossa osoittavat, että Laine on entistä enemmän voimahyökkääjä, joka karvaa ja taistelee joka kiekosta sekä rakentaa peliä enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dallasin Roope Hintz jatkoi vahvoja otteitaan, kun hän teki jälleen ranteella maalin, nostaen kauden maalisaldonsa neljään. Viime kauden maalimäärä yhdeksän lienee paperia tätä menoa, sillä Hintz on pelannut maali/peli -tahdilla alkukauden. Dallas voitti Washingtonin jatkoajalla 4-3, ottaen samalla kauden avausvoittonsa.

Ottelussa Hintzin ohella pisteille pääsi syöttöpisteen kirjannut Esa Lindell.

Carolina Hurricanes ja Florida Panthers pelasivat illan suomalaisottelussa. Carolina karkasi pelissä parhaimmillaan jo 5-0 johtoon. Ottelu päättyi lukemin 6-3 Sebastian Ahon tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa tyhjään verkkoon. Muista suomalaisista Teuvo Teräväinen kirjasi tehot 1+1 ja Aleksander Barkov 0+2. Barkovin maalitili on vielä avaamatta.

Maali oli Ahon kauden ensimmäinen tehopiste, ja näin ollen Aho poistui viimeisenä pelaajana joukkueensa nollakerhosta. Voitto oli Carolinalle jo kauden neljäs.

Alla kooste Carolinan ja Floridan ottelusta

Suomalaismaalivahdeista voiton torjuivat Edmontonin Mikko Koskinen (25/27 torjuntaa), Pekka Rinne (33/35) ja Tuukka Rask (31/34). Rask säikytteli myös yleisöä ottelun lopussa kun hänet piti taluttaa jäältä, mutta tietojen mukaan kyseessä oli vain lihaskramppi.

Mainos

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.