Suomi kaatoi Ruotsin EHT-ottelussa – kolmannen erän hylätty maali jäi puhuttamaan

Jaa käyttämällä:


Jääkiekko. Suomi pelasi isänpäivänä kolmannen ottelunsa Karjalan EHT-turnauksessa Ruotsia vastaan. Ottelu päättyi jännittävien käänteiden jälkeen Leijonien 2-1 voittoon.

Mainos. Hintaoppaalla vertaat kätevästi eri tuotteiden hinnat ja löydät halvimman vaihtoehdon! Lataa ilmainen sovellus alla olevista linkeistä:

Hintaopas Google Play

Hintaopas Appstore
Leijonat aloitti ottelun vauhdikkaasti, kun Mikko Lehtonen teki Suomen avausmaalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Henrik Haapala ja Juuso Hietanen petasivat tontin Lehtoselle, joka harhautti pari ruotsalaista kebab-kioskille ja maalasi kiekon varmasti reppuun.

Ottelun toisessa erässä Leijonat oli pitkään pinteessä, ja erän torjunnat kirjattiin huikeasti Suomi 21 – Ruotsi 3. Erän maalit menivät kuitenkin tasan 1-1, kun Miro Aaltonen aloitti Suomen maalinteon ylivoimalla viiden minuutin pelin jälkeen. Komealla kuviolla sahattiin Ruotsin koko puolustusalue rikki, ja Aaltosella oli helppo työ ohjata kiekko tyhjiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruotsi nousi kuitenkin peliin mukaan erän puolivälin jälkeen, kun Olle Alsing teki uransa avausmaalin maajoukkueessa komean kuvion päätteksi ja kavensi tilanteen 2-1:een.

Kolmas erä maaliton, Suomen hylätty osuma puhutti

Kolmannessa erässä pelattiin melko tasaväkisesti, ja Suomi sai pari kertaa Ruotsin turhien hyökkäyspään jäähyjen takia otteen itselleen. Ruotsi ei erän alkua lukuun ottamatta ollut kovin lähellä osumaa edes lopussa ilman maalivahtia.

Ottelun kenties puhutuin tilanne syntyi, kun Eemeli Suomi runnoi kiekon verkkoon maalin edestä. Maali hyväksyttiin ensin videotarkistuksen jälkeen, mutta hylättiin Ruotsin haastettua maalin uuteen tarkastukseen. Pelin jälkeen Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ei ollut täysin varma, miksi maali toisella kerralla hylättiin, ja ratkaisu kuumensi tunteita Suomen penkillä.

Toimittajan silmiin Suomen maalia ei hylätty käsiosuman takia tai myöhemmän “maalivahdin häiritsemisen takia”, vaan kun kiekko ensimmäistä kertaa ammuttiin kohti Ruotsin maalia, Suomi huitaisi mailallaan Ruotsin veskaria, kun tämä oli vielä alueellaan. Joka tapauksessa Suomi voitti pelin lukemin 2-1.

EHT-turnauksen voittoa juhli kuitenkin Tshekki, joka kukisti omassa ottelussaan Venäjän lukemin 3-0.

Mainos

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.