Kommentti: Huuhkajat eivät tarvitse kaikkia lopettaneita pelaajia

Jaa käyttämällä:


Jalkapallo. Suomi selviytyi sensaatiomaisesti tulevan kesän jalkapallon EM-kisoihin. Markku Kanervan johtama ryhmä pelasi yhtenäisesti ja tiiviisti, samalla nostaen uusia pelaajia jalustalle ja kansan suuren huomion alle.

Mainos. Stadiumilta kaikki tuotteet verkkokaupasta -25 % kaikille. Ole nopea, tarjous kestää vain vähän aikaa!

Kisapaikka oli Suomen historian ensimmäinen. Heti paikan varmistuttua esille nousi kuitenkin jo maajoukkueuransa lopettaneet pelaajat, joita kansalaiset kaipaisivat kokoonpanoon. Mielestäni listasta voisi poimia maksimissaan yksi tai kaksi pelaajaa mukaan.

Suomi pelasi näissä karsinnoissa olleella joukkueella loistavasti, ja mukana olleet pelaajat ovat juuri ne, jotka ansaitsevat kisapaikan. Heidän korvaamisensa voisi loukata joukkueen dynamiikkaa, ja tavallaan ulkopuolelta tulevat, jo uransa lopettaneet pelaajat toimisivat “vapaamatkustajina”. Silti, parille näistä voisi olla hypoteettisesti käyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listataan kuitenkin ensin nimet, joita emme tarvitse. Perparim Hetemaj:ta moni on kaivannut mukaan, mutta en ymmärrä, miksi. Kyseinen kaveri lähinnä hidasti Suomen pelinrakentelua ja keskittyi enemmän filmaamaan kuin pelaamaan. Pallonmenetyksiä tuli maajoukkueessa solkenaan, ja fokus tekemisestä katosi turhan usein. Ehdoton riippakivi, ei jatkoon.

Kaksi muuta esiin noussutta nimeä, joita en ottaisi mukaan, ovat Alexander Ring ja Kari Arkivuo. Ring olisi ikänsä puolesta teoriassa pätevä pelaaja, mutta en näe hänelle paikkaa joukkueessa, sillä hänen tontillaan pelanneet miehet ovat suoriutuneet urakastaan loistavasti. Vastaavasti Kari Arkivuolla ikä alkaa painaa, ja laitapakin tontille on kohtalaisesti tarjontaa. En näkisi häntä myöskään mukana.

Sitten siihen “ehkä”-osastoon. Niklas Moisander on ensimmäisenä näistä pelaajista ilmaissut alustavan kiinnostuksensa joukkueeseen. Hän pelaa tällä hetkellä Bundesliigaa vastuullisessa roolissa, ja voisi teoriassa olla vahvistus joukkueeseen. Toisaalta, Paulus Arajuuri ja Joona Toivio ovat olleet aivan huikean hyvin yhteenpelaava topparikaksikko, joten heidän tilalleen häntä olisi vaikea asettaa, vaikka pallotaitoa aavistuksen enemmän löytyykin. Ehkäpä Moisanderin voisi kuitenkin ottaa penkille, sillä hän on selvästi vaihtotopparipari Väisäsiä edellä. Jos esimerkiksi Arajuuri tai Toivio loukkaantuvat tai saavat korttitilin täyteen, silloin Moisanderille olisi varmasti käyttöä Suomen alakerrassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Roman Eremenko on toinen “ehkä”-nimi. Dopingskandaaleissa ryvettynyt Eremenko ei ole vielä virallisesti päättänyt uraansa maajoukkueessa, ja teoriassa hänestä voisi olla hyötyä Suomen muodostelmassa kymppipaikalla. Jos mies on yhtään kunnossa ja motivoitunut, hänet voisi teoriassa asettaa ruokkimaan Teemu Pukkia. Jasse Tuominen ja kumppanit ovat olleet aina hieman hukassa ja jäävät auttamattomasti maailman huipuista. Toisaalta, jos esimerkiksi Joel Pohjanpalo on ensi kesänä iskussa, voisi Eremenkokin olla niin sanotusti “turha” pelaaja ryhmityksen kannalta.

Joka tapauksessa Markku Kanervalle koittaa vaikeat ajat ensi kesän koittaessa. Jos minä olisin maajoukkueen päävalmentaja, en valitsisi näitä veijareita mukaan. Mutta koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu nykypelaajien kanssa, ja loppupeleissä lopullisen päätöksen tekee päävalmentaja.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.