Columbus kaatui hurjan draaman jälkeen – tampa bay jatkoon NHL-pudotuspeleissä

Jaa käyttämällä:


NHL. NHL:n ensimmäinen pudotuspelikierros on edennyt ratkaisuvaiheisiin. Illan ensimmäisessä ottelussa Tampa Bay kaatoi Columbuksen jatkoajan jälkeen lukemin 5-4 ja eteni jatkoon Vegasin seuraksi.

Ottelun lähtökohdat olivat selvät – voitolla Tampa Bay menee jatkoon, tappiolla ottelusarja tulisi jatkumaan kuudenteen peliin.

Columbus aloitti ottelun vahvoilla pyörityksillä, mutta Tampa onnistui pelitapahtumista huolimatta iskemään kaksi ensimmäistä maalia vain reilun minuutin sisään. Ajassa 5:38 Tyler Johnson yllätti suomalaismaalivahti Joonas Korpisalon tyylikkäällä ohjauksella, ja vain reilu minuutti myöhemmin Brad Coleman ohitti suomalaismolarin jälleen. Paine jatkui kuitenkin Tampan puolustusalueella, ja 11 peliminuutin jälkeen Columbus onnistui kaventamaan pelin kapteeni Nick Folignon maalilla. Näistä lukemista lähdettiin tauolle.

Mainos

Ottelun toinen erä oli täyttä Columbuksen hallintaa. Stenlund ja Wennberg iskivät Columbukselle taukolukemat 3-2:een. Oliver Björkstrand jatkoi tykitystä kolmannen erän puolivälissä, vieden joukkueen ratkaisevan tuntuiseen 4-2 johtoon.

Tampa sisuuntui tästä ja Columbus tuntui jäävän täysin telineisiin. Erän loppu pyörittiin lähes täysin Blue Jacketsin alueella, eikä Tampa tätä tilaisuutta jättänyt käyttämättä. Ensin Kevin Shattenkirk kavensi ja noin 1,5 minuuttia ennen loppua Cirelli naulasi tasoituksen.

Jatkoajalla Columbuksen fokus tuntui kadonneen täysin, ja Tampa jatkoi pelin hallintaa. Columbus teki pari isoa virhettä puolustusalueellaan, mutta kesti Korpisalon maagisten torjuntojen avulla. Lopulta esiin nousi tuttu mies, kun ensimmäisessä, kaikkien aikojen yhdessä pisimmässä pelissä ratkaissut Brayden Point nousi esiin. Columbuksen puolustus teki jälleen merkkausvirheen, ja Point pääsi täysin vapaasti nostamaan kiekon ohi Korpisalon.

Tampa Bay meni jatkoon otteluvoitoin 4-1. Joonas Korpisalo torjui viimeisessä ottelussa 20/25 laukausta, mutta sarjan torjuntaprosentti oli silti komeasti yli 94.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.