Otteluennakko – Kärpät ennakkosuosikkina kauden avauspeliin

Jaa käyttämällä:


Liiga. Jääkiekon kotimainen huippusarja Liiga pääsee tänään viimein käyntiin pitkän tauon jälkeen. Maailmaa riepotellut koronavirus katkaisi edellisen kauden kesken ja siirsi myös nykyisen kauden alkua hieman pidemmälle. Kausi avataan vuoden 2019 finalistien HPK:n ja Kärppien välillä.

HPK on edelleen kirjoissa hallitseva Suomen mestari, sillä kaudella 2019-2020 Suomen mestaruutta ei jaettu. Kärpät vastaavasti oli tynkäkauden suvereeni ykkönen, kun taas HPK sijoittui seitsemänneksi runkosarjassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuteen kauteen lähdetään myös erilaisista kokoonpanoista verrattuna aiempaan kauteen. Kärpät on voittanut runkosarjan nyt jo kolmasti peräkkäin, ja sen rosterista tippui paljon pelaajia pois viime kauden jälkeen. Lasse Kukkonen lopetti uransa jo, mutta pelaa vielä jäähyväisottelun. Lisäksi Juhamatti Aaltonen, Janne Pesonen, Julius Junttila sekä Juho Lammikko ja Jakub Krejcik jättivät kärppälauman. Tilalle on saatu tosin muun muassa kovatasoinen puolustaja Libor Sulak sekä HPK:sta ryöstetty Cody Kunyk, joka muodostaa ainakin alussa tutkaparin harjoitusotteluissa pisteiden valossa loistaneen Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää: Meneekö Puljujärven hypetys taas yli?

HPK lähtee kauteen aavistuksen heikentyneellä joukkueella. Korona-aika vaikutti hieman enemmän joukkueen budjettiin kuin mitä se teki dynastia-Kärpille. HPK:n budjetti on 1,75 miljoonaa euroa, kärpillä noin 3 miljoonaa euroa. Kokoonpanosta poistui Cody Kunykin lisäksi muun muassa puolustuksesta Petteri Nikkilä ja Niklas Friman. Toisaalta joukkue on hankkinut kaksi mediatilaa saanutta konkaria, kun KHL:ssä vuosia pelannut sentteri Petri Kontiola sekä Leijonien luottopuolustaja Ville Koistinen täydentävät rosteria. Etenkin Kontiolan kohdalla on puhetta riittänyt siitä, onko vauhti enää riittävä liigatasolle. Ensimmäinen peli todennäköisesti antaa paljon osviittaa asiasta.

HPK lähtee peliin haastavista asetelmista. Joukkue joutui juuri ennen liigakauden alkua koronakaranteeniin, minkä takia pelillisiä asioita ja yhteispelaamista ei ole päästy harjoittelemaan niin paljoa, kuin mitä moni muu joukkue on ehtinyt. Tämä asettaa myös haasteita tulokasvalmentaja Matti Tiilikaiselle, jonka kanttia saatetaan testata ensimmäisissä otteluissa vallitsevan tilanteen takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Harjoituskauden peleissä on ollut paljon kokeiluja, mutta ne antanevat silti osviittaa joukkueiden nykytilasta. HPK hävisi kaksi viimeistä otteluaan Ässille ja otti lisäksi kuokkaan KooKoolta. Kärpät vastaavasti on pelannut tulosten valossa hieman paremmin. Samalla voidaan huomata, että HPK on sekä päästänyt enemmän maaleja että tehnyt vähemmän maaleja viime aikoina kuin Kärpät.

Kärpät laittaa maalilleen 18-vuotiaan debytantin Joel Blomqvistin, jolle startti on vasta kolmas liigatasolla. Aiemmat tilastot eivät mairittele, sillä torjuntaprosentti on 80,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 4,73. Tämä voi asettaa Kärppien puolustukselle haasteita, sillä jos alku on haastava, voi HPK saada momentumin ja päästä niskan päälle. Toisaalta jos Blomqvistin koppi alkaa tarttua jo heti alussa, niin HPK voi jäädä pahasti jyrän alle.

Ottelussa kiinnostavimmat pelaajat lienevät Kärppien Jesse Puljujärvi ja HPK:n Petri Kontiola. Kantavatko Puljujärven harjoituskauden tehot Liiga-kaudelle, ja kiinnostaako puolustaminen missä määrin? Petri Kontiola on tähtipelaaja ja KHL:ssä menestys on ollut kohtalaista. Trendi on silti NHL-kokeilusta alkaen ollut hieman laskeva – mille tasolle lento riittää, ja missä roolissa Kontiola pelaa pallokerhossa kauden puolen välin jälkeen?

Tulosveikkaus: Vallitsevista lähtökohdista heitän veikkauksen, että Kärpät voittaa lukemin 4-1.

Mainos

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.