Kärpät murskasi HIFK:n Liigan huippukamppailussa

Jaa käyttämällä:


Liiga. HIFK:n ja Kärppien ottelussa kohtasivat nykyajan dynastia Kärpät sekä menneiden aikojen suuruus HIFK. HIFK lähti otteluun kovassa loukkaantumissumassa, jota paikkaamaan oli hankittu lähes pari kentällistä lainapelaajia NHL:stä. Tämä ei kuitenkaan auttanut, sillä Kärpät voitti ottelun suvereeniin tapaan lukemin 7-3.

Ottelun lataus oli alusta alkaen kova. HIFK sai ensimmäisen erän alussa pari hyökkäyspaikkaa päästyään aikaisessa vaiheessa ylivoimalle, mutta todellista vaaraa Kärppien maalilla ei ollut.

Kärpät avasikin maalinteon. Otto Karvinen iski kiekon verkkoon ajassa 3.40 Kristofin ja Byströmin hienosta tarjoilusta.

HIFK sai uuden mahdollisuuden erän puolivälissä, mutta ylivoima oli todella tehotonta. Pian kärpät iskikin takaisin. HIFK seikkaili puolustuksessaan ja Cody Kunyk katkaisi Keräsen karmaisevan syötön. Kunykilla oli helppo työ iskeä lukemat 2-0:aan Frans Tuohimaan maalin edestä.

Mainos

Erätauolle lähdettiin 2-0 lukemista, sillä erän lopussa kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Loppua kohden molemmat laukoivat kuitenkin enemmän kuin alussa. HIFK:n erää voi kuvata hyvin varovaiseksi ja virherikkaaksi, Kärpät vastaavasti hyödynsi paikkansa murhaavalla tehokkuudella.

Lue myös: Jesse Puljujärvi ei ole valmis NHL:ään

Kärpät tuli toiseen erään vauhdilla ja loi heti toista minuuttia kestäneen pyörityksen HIFK:n maalille. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, vaan pian HIFK oli ylivoimalla jo kolmatta kertaa. Ylivoima oli jälleen ponnetonta ja tilanne pysyi samana.

Erän puolivälissä alkoi jälleen tapahtua. HIFK:n puolustus nukkui jälleen ja Libor Sulak iski pelin jo 3-0:aan. Syöttöpisteen maaliin keräsivät Heshka ja Koskenkorva.

Kauaan ei mene seuraavaankaan maalia. HIFK:n puolustus sähläsi täysin käsittämättömästi kiekon keskialueella Kärppien Julius Hermoselle ja ajassa 41.27 lukemat ovat jo 4-0. Maalin jälkeen HIFK:n valmennus otti aikalisän, niin pahasti joukkue oli alakynnessä.

Mainos

HIFK sai pelistä aavistuksen paremman otteen ja Kärpät joutui ottamaan jäähyn. Vajaat kolme minuuttia ennen erän loppua HIFK onnistui viimein ylivoimalla. Bemströmin syöttö löysi viivalta Mikko Kousan, jonka tykki lauloi ja meni viimein Jaroslav Rybakin selän taakse.

Maalin jälkeen peli alkoi pyöriä enemmän Kärppien päädyssä ja HIFK loi muutaman vaarallisen paikan vastustajan maalille. Osumia ei kuitenkaan erän lopussa enää kovasta paineesta huolimatta syntynyt. Kavennus 4-1:een loi silti vielä pienen toivonkipinän kolmanteen erään.

Kolmatta erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Kärpät katkaisi helsinkiläisten viimeisetkin pyristelyt. HIFK tunaroi jälleen puolustuksessa, ja Mika Pyörälä iski joukkueen viidennen maalin. Syöttäjinä olivat Kunyk ja Jesse Puljujärvi. Tilanne näytti selkeältä Kärppien voitolta.

HIFK pääsi kuitenkin erän viimeisellä kolmanneksella ylivoimalle ja onnistui toistamiseen. NHL-apu Emil Benström osui ja nosti kauden pistemääränsä jo viiteen. Pian toisen maalin jälkeen HIFK kavensi lukemat jo 5-3:een kun 3.43 erää oli enää jäljellä. Miro Karjalainen rankaisi Kärppien virheestä ja yllätti Rybarin, luoden vielä jännitystä ottelun loppuhetkille.

HIFK otti maalivahtinsa pois heti kavennusmaalin jälkeen ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kärpillä kesti vain 20 sekuntia, kun HIFK ei onnistunut pitämään painetta Kärppien alueella. Jesse Puljujärvi meni väkisin Mikko Kousan ohi ja iski kiekon tyhjään maaliin. Alle minuutti tästä ja Jesse Puljujärvi iski toistamiseen. Löysä rannelaukaus kaukaa kulmasta ohitti täysin Frans Tuohimaan ja tilanne oli jo 7-3.

Mainos

Ottelun katsojamäärä oli 4061 katsojaa, mikä on korona-aikana kohtuu iso määrä. Voitolla Kärpät nousi yhdeksään pisteeseen ja se on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Lauantain kierroksella molemmat matkustavat vieraspeleihin Kärppien kohdatessa Pelicansin ja HIFK:n haastaessa Tapparan.

Maalivahtien torjunnat:

Frans Tuohimaa, HIFK: 16/22 torjuntaa

Jaroslav Rybak, Kärpät: 32/35 torjuntaa

Toimittajan kommentti

Ottelu oli todella yksipuolinen näytös. Kärpät kontrolloi peliä täydellisesti alusta alkaen ja HIFK ei päässyt juurikaan hyville paikoille. Kärppien kokonaisvaltainen peli kentän molemmissa päissä oli aivan eri tasolla. Viisikot pysyivät tiiviinä ja pelaajat tekivät töitä paikkojen eteen. HIFK vastaavasti oli kuriton koko ajan ja käytännössä kaikki Kärppien maalit syntyivät puolustuksen tai viisikon virheistä. HIFK:n tulee tulevissa peleissä muuttaa paljon pelaamisessaan, sillä näin kuriton viisikko ei pysty mihinkään loistavaan tulokselliseen pelaamiseen.
Illan muut tulokset

Ässät – Sport 3-2

HPK – Lukko 1-5

Ilves – Jukurit 5-1

KalPa – Tappara 3-6

KooKoo – JYP 3-1

TPS – SaiPa 4-3 je.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.