Specsaversilla taas kympin lasikampanja – voivatko lasit olla niin halvat, ja mitä kympillä saa?

Jaa käyttämällä:


Lasit

Specsaversin Osiris-mallistoa ei saa kympillä. Kuva: Santeri Kärki

Silmälasialalla kilpailu on kovaa, ja kuluttajat saavat usein pähkäillä päänsä puhki, mitä mikäkin tarjous tarkoittaa, ja mitä milläkin hinnalla saa. Modernimedia.fi päätti analysoida, mitä Specsaversilta ylipäätään saa näin halvalla.

Yksitehot alkaen 10e

Specsaversin uusimmassa kampanjassa yksiteholaseja tarjotaan halvimmillaan vain 10 eurolla. Tarjous sisältää vakioyksiteholinssit (1.5).

Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että noin kymmenkunta Specsaversin kehystä on myynnissä hintaan 10 euroa. Näihin, kuten muihinkin liikkeen kehyksiin, on saatavilla linssit omilla voimakkuuksilla täysin veloituksetta. Näöntutkimus on kuitenkin suotavaa, ja ilman alekuponkeja hinta vaikuttaisi olevan normaali 29euroa. Tosin näitä kuponkeja ja alennuksia on saatavilla monesta paikasta, ja esimerkiksi terveystalon työterveysasiakkaana (tai perheenjäsenenä) näöntutkimus tulee ilmaisena.

Vakioyksiteholinssillä tarkoitetaan siis aivan tavallista, muovista linssiä, eikä tässä paketissa ole mukana mitään pinnoitteita. Esimerkiksi artikkelikuvan Osiris-kehyksessä on kova- ja heijastamaton pinta sekä lika hylkivä pinnoite, jotka maksaisivat vielä 70 euroa lisää. Nämä pinnoitteet ovat käytännöllisiä, jos ajaa vaikkapa paljon autoa tai käyttää näyttöpäätteitä. Mutta, mikäli budjetti ei anna myöden tai tarvetta paremmille linsseille ei ole, kymmenellä eurolla voi tosiaan saada lasit omilla voimakkuuksilla.

Lisäksi kuluttajalle annetaan mahdollisuus ottaa lasit joko kauko- tai lähivoimakkuuksilla. Näin ollen, jos vaikkapa vanhempi henkilö haluaa erikseen kauko- ja lukulasit, voi nämä saada molemmat yhteensä 20 euron hintaan! Etenkin lukulasien suhteen optikon määräämät lasit ovat parempia kuin kauppojen puristetusta muovista tehdyt tekeleet, sillä usein ihmiset eivät osaa määrittää omia lukuvoimakkuuksiaan itse tarpeeksi hyvin, minkä lisäksi useimmilla meistä silmät ovat hieman “eri paria”, eli voimakkuudet eivät ole molemmissa samat.

Moniteholasit 49 euroa? Voiko olla?

Voi. Specsaversin kampanjassa samoihin 10 euron kehyksiin voi saada tällä hetkellä alennetulla hinnalla vakiomoniteholinssit. Samat ehdot pätevät kuin yksitehojen kanssa, eli esimerkiksi pinnoitteet tai ohennukset eivät kuulu pakettiin.

Monitehoissa ero yksitehoihin voi olla kuitenkin suuri. Jos olet aiemmin käyttänyt laadukkaampia monitehoja, Specsaversin tarjoamat peruslinssit eivät välttämättä ole sinua varten, sillä niiden kanavapituus voi olla erilainen kuin aiemmissa linsseissäsi, eikä näkökenttäkään ole yhtä laaja kuin vaikkapa Specsaversin Elite- tai Tailormade-linsseissä tai muiden vastaavissa huippumonitehoissa. Tosin esimerkiksi aurinkolaseissa tai vaikkapa ensimmäisinä monitehoina pienen lukuvoimakkuuden omaavalle henkilölle linssit voivat olla pehmeä lasku monitehojen maailmaan.

Monesti hinnat voivat olla kalliimpia kuin mainoksissa

Lasikaupoille lähtevä kokenutkin kuluttaja voi tuntea pientä hämmennystä, kun hän on lähtenyt ostamaan halpoja laseja, mutta saattaakin kävellä liikkeestä ulos parinsadan euron lasitilaus taskussa. Näin saattaa käydä, mutta siinä taustalla on usein se, että nämä kyseiset alkaen-hinnat ovat monella ketjulla aivan pohjahintoja. Et ehkä löydä haluamaasi kehystä, tai sitten omat voimakkuutesi tai lasitarve eivät kohtaa tätä alkaen hintaa.

Ketjuissa myyjät ja optikot antavat sinulle aina suosituksia, ja usein niitä kannattaa kuunnella. Mutta, Specsaversin kulurakenteen takia tällaiset 10 euron ostokset voivat olla tosiaan mahdollisia, ja jos kuluttaja osaa pitää päänsä, hän voi saada laadukkaat linssit ja mukavat kehykset erittäinkin edullisesti.

Kirjoittaja on entinen Specsaversin työntekijä, ja haluaa vain aidosti kertoa ihmisille, mistä nämä hinnat oikein syntyvät.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.