Tekoälyn avulla yritetään vähentää itsepalvelukassojen myymälävarkauksia

Jaa käyttämällä:


Itsepalvelukassat ovat yleistyneet Suomessa nopealla vauhdilla. Leicesterin yliopiston mukaan itsepalvelukassoja käyttävien eurooppalaisten ja amerikkalaisten kauppojen hävikki on noussut peräti 122%, kirjoittaa Tivi.

Japanilainen it-palveluyritys Fujitsu tarjoaa tekoälyä ratkaisuna päivittäistavarakauppojen lisääntyneeseen hävikkiin. Ratkaisuna olisi itsepalvelukassoille asennettavat edulliset kamerat, joiden kautta tekoäly tarkistaisi, että vastaako tuote ja skannattu viivakoodi toisiaan. Tämän avulla viivakoodien väärinkäyttö voitaisiin estää kokonaan. Koneoppimisjakson aikana tekoäly opettelee erilaisten tuotteiden tärkeimmät visuaaliset ominaisuudet.

Fujitsu arvioi kameroiden ja tekoälyn yhdistelmällä kauppiaiden säästävän miljardeja euroja vuosittain. Euroopassa yritys arvioi kokonaissäästöjen olevan noin 80 miljardia. Tekniikkaa kehitetään ja testataan jo yhteistyössä eurooppalaisten hypermarketketjujen kanssa. Fujitsu kehittää koko ajan myös ratkaisuja esimerkiksi skannaamatta jättämisiin, kassamyyjien antamiin aiheettomiin alennuksiin ja ilmaisiin tuotteisiin, jotta kauppojen myymälävarkaiden kautta kohtaama hävikki saataisiin minimoitua.

 

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.