Maailman talousfoorumilla taistellaan ilmastonmuutosta vastaan – 1500 yksityiskoneella, siis

Jaa käyttämällä:


Maailman talousfoorumissa Sveitsin Davosissa on käyty läpi jo tähän mennessä useita talouteen liittyviä huolenaiheita. Yksi näistä keskustelunaiheista on ilmastonmuutos, jonka torjuminen on ainakin puheissa kaikkien intresseissä.

Talousfoorumiin osallistuvat maailman poliittinen ja taloudellinen eliitti. The Guardian on kuitenkin nostanut esiin surkuhupaisan asian aiheeseen liittyen, sillä heidän asiantuntijoidensa mukaan viikonlopun aikana Sveitsiin ja pois lentää jopa 1500 yksityiskonetta, mikä on uusi ennätys tälle tapahtumalle. Lisäksi koneiden koko on kasvanut jatkuvasti, mikä tarkoittaa myös kulutuksen kasvamista.

Syiksi koneiden kasvamiseen esitetään pitkiä matkoja ja toisaalta sitä, että halutaan näyttää paremmalta kuin muut bisneskilpailijat. Kyse olisi siis egoilusta, toteaa toimittaja tässä kohtaa. Tavallinen kansa pystyy kuitenkin matkustamaan ahtaissa koneissa jopa Suomesta New Yorkiin!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti myös kantaa aiheeseen ytimekkäästi Twitterissään.

Toimittajan kommentti:

Yllättävän usein tuntuu olevan juuri kuten presidentti Niinistö nosti esiin – puheet ja teot eivät kohtaa. Samalla, kun jotkut elävät yltäkylläistä elämää, toisten pitäisi alkaa luopua elintasostaan ilmaston pelastamisen vuoksi. Eliittiin kuuluvat henkilöt kokevat kuitenkin olevansa jollain tapaa etuoikeutettuja elämään hieman isommalla hiilijalanjäljellä.

Lisäksi täytyy muistaa, että ilmastonmuutos on isolta osin tämän eliitin ja heidän luomiensa päästölaitosten syytä. Mikäli tosiaan muutosta haluttaisiin, se pitäisi tehdä poliittisten päätösten avulla ja talouseliitin olisi syytä näyttää mallia.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.