Petteri Orpo: ilmastosta voidaan huolehtia ilman, että lasku jää tavallisen kansalaisen kontolle

Jaa käyttämällä:


Kokoomuksen Petteri Orpo totesi Helsingin Narinkkatorilla lauantaina, että ilmastonmuutosta voidaan torjua niin, ettei yksittäisen ihmisen taakka jää kohtuuttoman suureksi.

Orpon mukaan on yhteiskunnan tehtävä tehtävä hoitaa päätökset esimerkiksi fossiilisista polttoaineista luopumisesta. Kokoomus uskoo Opron mukaan, että ilmastonmuutoksen torjuminen tuo jopa lisää työpaikkoja Suomeen.

Orpon mukaan verotuksen painopistettä tulisi siirtää työstä ja yrittäjyydestä päästöjen ja haittojen verottamiseen. Orpo ei ole myöskään valmis puuttumaan yksityisautoilun verottamiseen.

– Me kokoomuksessa olemme sitä mieltä, että yksityisautoilu on välttämätön osa hyvinvointia: sitä, että ihmiset eri puolilla Suomea voivat käydä töissä, harrastaa ja elää sujuvaa arkea, Orpo totesi puheessaan.

Orpon mukaan Suomessa voidaan tehdä innovaatioita, joilla voidaan torjua ilmastonmuutosta etenkin suurissa teollistuvissa maissa, kuten Kiinassa ja Intiassa.

Orpo kannattaa omien sanojensa mukaan ilmastonmuutoksen torjumista Suomessa, EU-tasolla ja globaalisti.

–  Ilmastonmuutos ei katoa sulkemalla silmät. Tämä päättäjäsukupolvi on se, jonka pitää tehdä ratkaisut. Ilmastopolitiikkaa pitää tehdä määrätietoisesti, järkevästi ja pitkäjänteisesti, Orpo toteaa puheessaan.

Ilmastonmuutos vaikuttaisikin olevan yksi Kokoomuksen kampanjan pääteemoja.

Haluaisitko kirjoittaa politiikasta, tai julkaista omat mielipiteesi helposti? Lisää infoa kirjoittajaksi liittymisestä löytyy tältä sivulta.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.