Bisneshenkilö, konmarita asiakaskokemus huippukuntoon

Jaa käyttämällä:


Allekirjoittaneen mukaan kaikessa bisneksessä yksi isoimmista sudenkuopista on omien ideoiden ja toimintamallien yliarvostaminen sekä niihin kiintyminen.

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon Tiina Kuusisto puhuu kauppalehden blogissaan konmarittamisen hyödyntämisestä asiakkaille lisäarvon tuottamisessa. Konmarittaminen on japanilaisen Marie Kondon kehittämä supersuosittu elämänhallintatyyli, jonka ydinviesti on ”luovu kaikesta, joka ei tuota sinulle iloa”. Kuusisto muokkaa tämän ajatusmallin yritysjohdolle muotoon ”luovu kaikesta, joka ei tuota asiakkaallesi iloa.”

Kuusiston mukaan johtajan pitäisi yksi kerrallaan poimia yritykseen kerääntyneitä käytäntöjä, konsepteja ja konventioita. Tämän jälkeen pitää tutkia, että “tuottaako tämä asiakkaalleni iloa?”. Onko vanha toimintamalli ennen tuottanut asiakkaalle iloa, mutta nyt ajat ovat muuttuneet. Lopuksi mustaan säkkiin laitetaan turhakkeet ja säästettävät asetellaan kauniiseen riviin.

Kuusiston mukaan tällaisen putsauksen jälkeen ymmärrys parantuu, itsetunto kohoaa ja ajatus kirkastuu. Ihmisellä on nykyään niin paljon valinnanvaraa, joten parhaimpana puolena tässä konmarittamisessa on selkeyden lisääntyminen. Lisäksi yritys näkee helpommin oman roolinsa asiakkaan silmissä. Mitä vähemmän toimintoja on, niin sitä paremmin ne voidaan tehdä.

Allekirjoittaneen mielestä konmarittamista voisi hyödyntää useilla eri liike-elämän osa-alueilla, mutta myös muussa elämässä.

 

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.