Kokoomus julkaisi vaaliohjelmansa – peräti miljardin kevennys tuloveroihin!

Jaa käyttämällä:


Eduskuntavaalien lähestyessä puolueet ovat julkaisseet omat vaaliohjelmansa. Kokoomus julkaisi omansa torstaina Helsingissä.

Kokoomuksen julkisena tavoitteena olisi keventää peräti miljardin edestä tuloverotusta. Tavoitteena olisi tehdä “sinivihreä verouudistus”, jossa ansiotuloverotuksen sijaan keskityttäisiin enemmän haittaveroihin, päästöihin ja kulutukseen. Samalla puolue haluaa pysäyttää julkisen talouden velkaantumisen.

– Ansiotuloverotusta kevennetään vaalikauden aikana yhteensä miljardilla eurolla. Toteutuksessa huomioidaan suhdannetilanne, ja muutosten tarkka ajoitus päätetään asiantuntijavalmistelun pohjalta.

(Mainos)

Verotuksen kevennys katettaisiin kiristämällä muun muassa tupakka- ja alkoholiveroa (yhteensä 300 miljoonaa), fossiilisten polttoaineiden ja turpeen verotusta (220 miljoonaa) sekä virvoitusjuomaveroa (50 miljoonaa). Alkoholiverotuksen kiristyksen ehtona tosin olisi viinin myynnin vapauttaminen ruokakauppoihin.

Kokoomus pyrkii lisäksi nostamaan työllisyysasteen 75 %:iin ensi vaalikauden aikana ja jopa 80 %:iin vuoteen 2027 mennessä.

– 75 prosentin työllisyysaste vaalikauden loppuun mennessä riittää selviytymiseen, mutta ei Suomen kehittämiseen paremmaksi. Puolueen mukaan se ei synnytä uuta jakovaraa.

– Mitä useampi ihminen saa hankkia elantonsa työllä ja yrittämällä, sen parempi. Meidän tavoitteemme on, että hyvinvointi kasvaa. Ilman näitä uudistuksia tavoitteeseen pääseminen ei ole mahdollista, Orpo toteaa.

Kokoomus haluaisi reformoida työmarkkinoita joustavammiksi paikallisen sopimisen avulla, sillä puolueen mukaan työpaikoilla tiedetään asiat paremmin kuin valtion tasolla (toim. huomio: tarkoittaisi palkkojen alentamista). Lisäksi puolue haluaisi houkutella uusia toimijoita ulkomailta ja uudistaa perhevapaita siten, että tasa-arvo ja työllisyys lisääntyisi.

Myös varhaiskasvatukseen olisi tulossa lisää rahaa noin 300 miljoonan edestä.

Lähde: Iltalehti

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.