Hallituksen toimet järkyttävää katseltavaa – tämän takia ei kannata äänestää nykyisiä hallituspuolueita, katso lista leikkauksista

Jaa käyttämällä:


Eduskuntavaaleissa 2015 valittu hallitus toimi lähtökohtaisesti kansan mandaatilla. Teot kuitenkin olivat hyvin erilaisia, kuin mihin heidät oli valittu tai millaisia vaalilupauksia kansalle oli annettu.

Demokratian halventamisessa pahinta oli kenties Sinisten pääsy hallitusvastuuseen virhemarginaaliin kuuluvalla kannatuksella. Heikoimmillaan hallitus edusti alle 40 % kansan äänistä ja toteutti noin 10-20 % kantaa. Hallitus myös painosti vapaata lehdistöä.

Kurkkaa Elisa Kaupan ajankohtaiset puhelintarjoukset kätevästi tästä.

Vaaleissa äänestäminen on tällä kertaa tärkeämpää kuin pitkään aikaan, sillä hallituksen toimintaa voisi kuvata demokratian irvikuvaksi. Artikkelissa oleva kuva kertoo hallituksen “aikaansaannoksista” karua kieltä. Suurin osa kansasta köyhtyi entisestään ja hallituksen toimilla saatiin eriarvoisuutta ja tuloeroja sekä kansalaisten vastakkain asettelua kasvatettua järkyttävissä määrin. Kuten Paavo Arhinmäki totesi esimerkiksi Facebookissa jakamallaan videolla, hallituksen talkoot tarkoitti sitä, että köyhiltä leikattiin ja rikkaat saivat entistä enemmän. Yritysten tulokset kasvoivat samalla, kun köyhät kotitaloudet velkaantuivat entisestään. “Talkoissa toiset tekivät työt ja toiset söivät nakkimukia” tiivistänee tämän hallituksen toimet täydellisesti.

Tulevissa vaaleissa kansalaiset voivat vaikuttaa äänestämällä. Ei ole mitään syytä olettaa, että hallituksessa olevat muuttaisivat kantojaan tulevalla hallituskaudella, vaikka mitä väittäisivätkin vaalien alla. Vaalikarjan muisti ei saa olla niin lyhyt, ettei muista näitä toimia.

Etenkin alemmissa tulodesimaaleissa äänestysaktiivisuus on ollut aiemmin erittäin alhaista, ja sen takia hyvätuloiset ovat politiikan päätöksenteossa yliedustettuina. Se on näkynyt politiikan suuntauksissa. Kaikkein koulutetuimmat äänestävät eniten, ja työttömät sekä matalapalkka-aloilla työskentelevät jäävät usein vailla ääntä. Samalla heidän usko demokratiaan horjuu.

Yllä olevaa leikkauslistaa katsomalla jokainen voi näissä vaaleissa vaikuttaa, millaisen Suomen haluaa. Haluatko itsellesi lisää leikkauksia, paikallista sopimista matalalla 5 euron tuntipalkalla, työttömyystuen ja sosiaaliturvan leikkausta, kalliimpia terveyskeskusmaksuja vai haluatko kaikille oikeudenmukaisemman mahdollisuuden elää?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lukemalla listan ajatuksen kanssa läpi voit itse valita. Äänestäminen kannattaa aina, sillä jokainen ääni ei-hallituspuolueelle on ääni, joka antaa sinulle mahdollisuudet parempaan.

Haluatko kirjoittaa vastineen? Rekisteröidy tästä, se vie vain minuutin ja voit kirjoittaa omat mielipiteesi vapaasti!

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.