Aurinkorasvan paradoksi – haluatko ihosyövän vai tutkimattomia kemikaaleja verenkiertoosi?

Jaa käyttämällä:


Aurinkorasvojen sisältämien kemikaalien terveysvaikutuksia ei ole tutkittu, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Auringon ultraviolettivalo aiheuttaa monenlaisia ihosyöpiä, joten ihon suojaaminen auringolta on erittäin järkevää. Mutta mitä nämä aurinkorasvat sisältävät? Ravintoon, lääkkeisiin ja kosmetiikkaan erikoistuneen Yhdysvaltojen tutkimuslaitoksen FDA:n tutkijat testasivat koehenkilöiden avulla, että imeytyykö aurinkorasvojen kemikaaleja ihmisten elimistöön.

Tutkijoiden tekemissä verimittauksissa paljastui korkeita määriä aurinkorasvojen sisältämää avobentsonia ja muita aktiivisia aineita. Luonnollisesti tutkijoiden mielestä kemikaalien terveysselvitykset täytyy selvittää, mutta tutkijat eivät suosittele aurinkorasvojen käytön vähentämistä ihosyöpäriskien takia. Auringolta on turvallisinta suojautua siis vaatteilla, varjolla ja päähineillä.

Allekirjoittaneen mukaan on erittäin hämmentävää, että aurinkorasvojen sisältämien kemikaalien terveysvaikutuksia ei ole tutkittu enempää.

 

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.