Onko punkkien levittämä borrelioosi Yhdysvaltojen bioasekokeiden seurausta?

Jaa käyttämällä:


Toukokuussa 2019 julkaistussa kirjassa Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons kyseenalaistetaan borrelioosin alkuperä.

The Guardian ja CBS News uutisoivat, että Yhdysvaltain edustajainhuone haluaa Pentagonin tutkivan väitteet, joiden mukaan borrelioosin leviäminen johtui maan asevoimien kokeista, joissa punkeista olisi tehty bioaseita, kirjoittaa Yle Uutiset verkkosivuillaan.

“Selvityksen pitäisi arvioida kokeiden laajuus sekä ottaa selvää, vapautuiko laboratorioista tarkoituksella tai vahingossa bioasekokeisiin liittyviä punkkeja tai hyönteisiä”, Yle kirjoittaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos määrittelee borrelioosin seuraavasti : “Borrelia voi aiheuttaa ihmiselle infektiotaudin, jota kutsutaan borrelioosiksi tai Lymen taudiksi. Tartunta tapahtuu punkinpureman välityksellä. Itämisaika punkinpuremasta ensioireisiin on 3–30 vuorokautta. Noin puolella tartunnan saaneista punkinpureman alueelle kehittyy punoittava, laajeneva ihottuma (erythema migrans), joka on tyypillisesti ympyrämäinen, mutta voi olla muunkin muotoinen. Ensioire voi olla myös lymfosytooma, joka on hyvänlaatuinen punoittava tai sinertävä pehmeä kasvannainen esim. korvalehdessä. Toisaalta taudin varhaisvaihe voi olla oireeton tai siihen liittyy vain flunssankaltaisia yleisoireita. Hoitamattomana borrelioosi voi johtaa myöhäisborrelioosiin, jossa on hyvin monenlaisia oireita ihossa, hermostossa, nivelissä tai sydämessä.”

Myöhäisborrelioosin vakaviin seurauksiin voit tutustua lukemalla Arin ja Liisan tarinat.

Ylen uutisessa kerrotaan, että “CBS Newsin mukaan tieteiskirjallisuudesta repäistyltä vaikuttava teoria väittää, että biologisten aseiden asiantuntijat olisivat laittaneet punkit kantamaan taudinaiheuttajia, jotka voivat aiheuttaa vakavia sairauksia, vammoja ja kuolemaa Yhdysvaltain vihollisille”.

Modernimedia jää mielenkiinnolla seuraamaan tämän ikävän taudin alkuperän tutkimista.

 

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.