Antti Rinne eroaa pääministerin paikalta! Hallitustunnustelut alkavat heti

Jaa käyttämällä:


Politiikka. SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri Antti Rinne ilmoitti tänään eroavansa pääministerin paikalta. Tilanteeseen johtivat mediassa levinneet virheelliset huhut ja toisaalta Rinteen kyvyttömyys antaa johdonmukaisia lausuntoja.

Keskusta ilmoitti aikaisemmin, ettei pääministeri Antti Rinne nauti puolueen luottamusta, ja Rinteen tulisi osata vetää tästä johtopäätökset. Loppujen lopuksi tilanne eteni siihen pisteeseen, ettei Rinteellä ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa eroanomus tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Mainos

Antti Rinne on kuitenkin ilmoittanut jatkavansa SDP:n puheenjohtajana ensi kesäkuun puoluekokoukseen asti. Vahvimmin Rinteen paikalla pääministeriksi on ehdolla 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Hallitustunnustelut aloitetaan välittömästi SDP:n johdolla. Hallituspohja pysynee kuitenkin samana, sillä Keskustalle ja SDP:lle molemmille uudet vaalit voisivat olla katastrofi. Myös oppositiopuolueet on kuitenkin kutsuttu hallitusneuvotteluihin.

Tavoitteena on saada uusi hallitus 13. joulukuuta mennessä. Siihen asti nykyinen hallitus jatkaa toimitusministeriönä.

Mainos

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.