Ulkoministeri Pekka Haavisto sai hallituksen luottamuksen

Jaa käyttämällä:


Politiikka. Eduskunnassa äänestettiin hallituksen ja Pekka Haaviston luottamuksesta varhain tiistaina. Hallitus voitti äänestyksen selkeästi ja sai luottamuksen äänin 110-79.

Kaikki oppositiopuolueet olivat jättäneet välikysymyksen Syyrian al-Holin leirin suomalaisista, Pekka Haaviston toimista ja hallituksen päätöksenteosta.  Haavisto sai tosiaan luottamuksen selvin äänin. Poissa oli 10 edustajaa, ja kukaan ei äänestänyt tyhjää. Yksi ääni päätettiin puheenjohtaja Matti Vanhasen johdolla korjata, sillä Hjallis Harkimo (Liike Nyt) oli äänestänyt vahingossa luottamusta vastaan.

Opposition Jussi Halla-Aho esitti välikysymyksessä epäluottamusta Haavistoa kohtaan, sillä hänen mukaansa Haavisto oli salaillut tietoa ja johtanut eduskuntaa harhaan. Myös Kokoomuksen puheenvuoroa vetänyt Paula Risikko oli kutakuinkin samoilla linjoilla ja haukkui hallituksen toimintaa sekavaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sanna Marin totesi istunnossa, että kotouttamispäätökset tekee viranomainen, eivät poliitikot.  Ulkoministeri Haaviston mukaan valmistelua ei voida tehdä avoimesti julkisuudessa, jotta sotatoimialueella lähtevien virkamiesten ja leirillä olevien ihmisten turvallisuus voitaisiin taata. Asioissa on edetty tapauskohtaisen harkinnan mukaisesti, ja lisäksi Haavisto toteaa ulkoministeriön virkamiesten todenneen hänen toimineen lain mukaisesti.

Lähde: Eduskunta

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.