Koronatartuntojen määrä nousussa – Suomessa peräti 296 uutta tartuntaa!

Jaa käyttämällä:


Kotimaa. Koronavirustapausten kasvu jatkuu edelleen Suomessa. Torstaina todettiin peräti 296 uutta tartuntaa. Näistä 50 ilmeni koronan kurittamassa Vaasassa, jossa pandemia on edennyt jo kiihtymisvaiheeseen. Vaasan keskussairaala toimii tällä hetkellä tehostetussa valmiudessa.

Yhteensä tapauksia on Suomessa todettu jo 11 345 kappaletta. Kyseessä ovat syksyn ennätyslukemat.

Tautitapausten määrä on merkittävässä nousussa pitkin syksyä, ja esimerkiksi Vaasassa on todettu syksyllä jo 384 tartuntaa, joista 2/3 on syyskuun lopun jälkeen. Valtakunnan tasolla yli puolet tartunnoista ovat jo sellaisia, joita ei ole saatu kokonaan jäljitettyä. Viikolla 40 Suomessa raportoitiin peräti 149 joukkoaltistumista muun muassa oppilaitoksissa, päiväkodeissa ja ravintoloissa.

Ilmaantuvuusluku on kasvanut ja nyt se on 100 000 tapausta kohden jo 18,3. Raja ulkomailta tuleville on, että lähtömaassa ilmaantuvuusluku on alle 25.

Laboratorioiden testauskapasiteetti on tällä hetkellä 20 000 testiä päivässä, mitä pidetään yhtenä syynä sille, että tartuntoja on raportoitu näinkin paljon. Esimerkiksi keväällä arvioitiin, että todellinen tartuntamäärä olisi ollut jopa viisinkertainen.

Lue lisää: Ravintoloissa ei välitetty turvaväleistä

Lähde: THL.fi

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.