Liian pitkiä linkkejä? Näin lyhennät linkkisi kätevästi

Jaa käyttämällä:


Teknologia. Me kaikki rakastamme jakaa linkkejä meitä kiinnostavista aiheista niin sosiaaliseen mediaan kuin vaikkapa joillekin foorumeille. Joissain tilanteissa linkit näyttävät kuitenkin pitkiltä ja rumilta, joten niiden jakaminen ei välttämättä edes onnistu. Linkkejä voi kuitenkin lyhentää helposti.

Yksi parhaista paikoista linkkien lyhennykselle on https://bitly.com/. Sieltä linkit voi lyhentää erittäin kätevästi lyhyeen ja selkeään muotoon, minkä avulla liittäminen onnistuu kätevästi vaikkapa Facebookissa, Instagramissa tai vaikkapa sähköpostin liitteenä. Linkeistä tulee myös siistimpiä tällä tavalla.

Mainos

Tätä mahdollisuutta voi käyttää myös mainostajat, joidenka mainoslinkit eri mainossivustoilla saattavat toisinaan olla hävyttömän pitkiä ja rumia (kukapa haluaisi sellaista kopioida vaikkapa Instagramissa!). Toisaalta lyhennettyjen linkkien kohdalla voi esiintyä myös väärinkäytöksiä, joissa klikkaajaa yritetään huijata vaikkapa valesivustoille tai jopa tietojenkalastelusivuille. Näissä tilanteissa kannattaa olla valpas ja miettiä, voiko linkin lähettäjään luottaa, vai onko kyseessä vaikkapa roskaposti tai valeprofiili.

Bitlyn käyttö on kuitenkin melko helppoa ja vaivatonta, ja alla olevalla videolla neuvotaan yksityiskohtaisesti, miten linkkien luonti onnistuu!

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.