Nvidian ennuste heikkeni – taustalla kryptovaluutat?

Jaa käyttämällä:


Näytönohjaimia valmistava Nvidia kertoi heikentäneensä odotuksiaan vuoden viimeiselle vuosineljännekselle. Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters.

Viimeisen vuoden aikana vahvana käynyt kryptovillitys johti parhaillaan siihen, että näytönohjaimet lähes kaikilta valmistajilta loppuivat kesken kaiken, eikä uusia saatu toimitettua markkinoille riittävällä nopeudella. Pelaajien lisäksi syyksi on arvioitu Bitcoinin ja muiden kryptojen louhijoita, jotka ovat lisänneet louhimistehoa ostamalla ja muokkaamalla näytönohjaimia.

Kryptovaluuttavillityksen ollessa hieman alamaissa bear-marketin aiheuttamien alhaisten hintojen takia, näytönohjaimien myynti on myös heikkenemään päin. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan Nvidia odotti noin 3 miljardin euron myyntiä, mutta nyt näkymät ovat alhaisemmat, “vain” 2,4 miljardia.

Ilmoitus myös johti kurssin laskemiseen pörsseissä.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.