Mielipide – miksi Suomessa voi menestyä vain hyvännäköiset artistit?

Jaa käyttämällä:


Suomalaisia ei pidetä pinnallisena ja ulkonäkökeskeisenä kansana. Unohtakaa tämä löpinä!

Mikä yhdistää esimerkiksi seuraavia artisteja: Sanni, Evelina, Nelli Matula, Abreu, Elli Haloo, Jenni Vartiainen, Chisu, Anna Puu, Vesala, Irina, Jannika B, Cheek, Elastinen, Mikael Gabriel, Pete Parkkonen, Pikku G, Reino Nordin, Antti Tuisku, Robin, Isac Elliot, Jare ja Villegalle, Olavi Uusivirta, Roope Salminen ja Elias Kaskinen. Kaikki ovat melko nuoria Suomen eturivin artisteja, mutta kaikkia voi luonnehtia myös hyvännäköisiksi, vähintään söpöiksi. Vaatiiko nuoren artistin nouseminen isoksi tähdeksi tietynlaisen ulkonäön Suomessa?

Toki esimerkiksi persoonallinen Alma on kasvanut isoksi nimeksi kotimaassaankin, mutta sekin vaati ensin kansainvälisen kasteen AKA hyväksynnän, jonka jälkeen Suomessakin ”saatiin lupa” fanittaa kyseistä artistia. Odotan aikoja, jolloin Suomi on muuttunut Ruotsin kaltaiseksi maaksi, jossa oman maan mielipide muista on tärkeämpi kuin mikä on muiden maiden mielipide meistä. Menestyvätkö Ed Sheeran, Adele, jenkkiräppärit ja lukuisat muut kansainväliset nuoret tähdet Suomessa hyvin vain sen takia, että niillä on jo kansainvälinen hyväksyntä? Mistä kummasta edes johtuu, että isoimmat suomiräppärit ovat kaikki kiiltokuvapoikia? Onkohan näin missään muussa maassa? Olisiko Kasmir biiseillään ja lauluäänellään paljon isompi tähti ilman ulkonäkökeskeisyyttä? Entä mikä olisi hittitehdas Teflon Brothersin rooli?

(Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen)

Tässä kappaleessa käyn läpi allekirjoittaneen omia visioita syistä tämän kaiken kauneuden takana. Juontaako tämäkin juurensa tarunhohtoiseen insinöörien luvattuun maahan, jossa levy-yhtiöt tuottavat tietynlaisia hyväksi havaittuja tuotteita, vain pienillä variaatioilla, vuodesta toiseen. Sitten kun tämä sama porukka yrittää saada luotua täysin uuden ja erilaisen tuotteen markkinoille, niin siinä epäonnistutaan kehnon markkinoinnin tai vääränlaisen tuotteen takia. Vai juontaako tämä juurensa suomalaisten naapurikateuteen, jota kautta ihmisten voi olla vaikea nostaa tavallisen oloista artistia itsensä yläpuolelle fanitettavaksi. Toisaalta, jos tavallisen näköinen artisti koittaa räväyttää persoonallisuudellaan, niin se voi olla vaatimattomuutta arvostavalle kansalle liikaa.

Suomi ei mielestäni kulje muuta musiikkimaailmaa perässä, vaan tämä maa kulkee täysin omia polkujaan. Kotimaisen popmusiikin ja suomiräpin menestys ovat harvinaisia ilmiöitä maailman mittapuulla. Mielenkiintoista nähdä, että onko Suomi lähivuosina vielä valmis kasvattamaan ei hyvännäköisen kotimaisen nuoren supertähden.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.