Asiantuntijoiden mukaan vessapaperin käyttö on epähygieenistä ja terveysriski

Jaa käyttämällä:


Ihmisten tulisi luopua vessapaperin käytöstä kokonaan, kirjoittaa The Sun-lehti.

Mennään suoraan asiaan. Ihmisten vessakäyttäytymisestä kirjan kirjoittanut Rose George perustelee asiaa näin: “Mielestäni on melko hämmentävää, että miljoonat ihmiset kävelevät likaisten peräaukkojen kanssa ajatellen, että ne ovat puhtaita. Wc-paperi liikuttaa ulostetta, mutta ei poista sitä”.

Terveydenhoidon ammattilaiset suosittelevat bideen tai kosteuspyyhkeiden käyttöä takapuolen puhdistukseen myös terveyssyistä. Vessapaperilla pyyhkiminen voi aiheuttaa kivuliaita halkeamia ja peräpukamia. Erityisesti vessapaperilla takaa eteenpäin pyyhkimistekniikkaa pitäisi välttää virtsatietulehduksen riskin takia. Lisäksi muilta takapuolen bakteereista johtuvilta infektioilta suojautuu parhaiten bideen tai kosteuspyyhkeiden käytön avulla.

Allekirjoittanut ei ole vielä kertaakaan kokeillut näitä kakkosvaihtoehtoja takapuolen puhdistamisessa.

 

 

 

 

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.