Nyt on mystistä! Kiinalaismies tuli känniin Coca colasta

Jaa käyttämällä:


Lääketieteellisesti harvinainen tapaus sattui Kiinassa. Cell Metabolism -julkaisuss kerrotaan kiinalaisesta miehestä, joka tuli voimakkaasti humalaan sokeripitoisista juomista ja aterioista.

27-vuotiaan miehen lähipiiri uskoi kuitenkin, että mies kielloistaan huolimatta juopotteli salaa. Miehen mysteerikännit kestivät jopa kymmenen vuotta, ennen kuin mies lopulta pääsi kunnon tutkimuksiin. Tutkimuksissa havaittiinkin erittäin pitkälle kehittynyt rasvamaksa, ja mies päätyi välittömästi tehohoitoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen epäily oli toinen harvinainen oireyhtymä, missä ihminen kehittää suolistossaan hiilihydraateista etanolia. Tämä ei kuitenkaan ollut tapaus, vaan miehen elimistö reagoi sokeripitoiseen ateriaan. Tässä testissä miehen humala vastasi peräti 15 shottia viskiä.

Mysteeri ratkesi miehen suolistosta otetusta bakteerinäytteestä. Tutkijat huomasivat, että miehen Klebsiella pneumoniae -suvun bakteerit lisääntyivät jopa 900-kertaisesti kun mies alkoi humaltua ruuastaan. Tulos varmistettiin laittamalla bakteerit maljaan ja syöttämällä niille sokeria. Myös tässä tapauksessa reaktio oli sama. Varmuuden vuoksi asia testattiin vielä hiirillä, joiden suoliin bakteereja laitettiin kasvamaan. Nämä otukset saivatkin maksavaurion jo neljän viikon jälkeen.

Saman bakteerin todettiin olevan myös muilla ihmisillä yksi mahdollinen syy rasvamaksaan.

Mainos

Pizza-online.fi

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.