Läski lähtee, mutta minne? – Vain 2% asiantuntijoista tiesi vastauksen

Jaa käyttämällä:


The Conversation yllättää tutkimustuloksellaan läskin kohtalosta. 

Oletko koskaan miettinyt, että mihin ihmisen laihtuessa läski lähtee? Luultavasti vastaisit kysymykseen väärin, sillä australialaiset tutkijat Ruben Meerman ja Andrew Brown kysyivät tutkimuksessaan asiaa 150:ltä ravitsemusterapeutilta, lääkäriltä ja personal traineriltä, joista vain kolme osasi vastata oikein. Herrat itse löysivät tutkimuksessaan vastauksen, että mihin rasva poistuu ihmisen kehosta.

Suurin harhakäsitys tämän tutkimuksen mukaan on se, että rasva muuttuu energiaksi kehoksi, mutta tämä ei ole kuitenkaan mahdollista, sillä se on vastoin massan säilymislakia, jota kaikki kemialliset reaktiot noudattavat. Osa ammattilaisista ajatteli rasvan muuttuvan lihakseksi, mutta sitä tutkijat pitävät mahdottomana. Rasva ei myöskään poistu suoliston mukana.

Meerman ja Brown valistavat, että läski poistuu samoin tavoin kuin muutkin ihmisen syömät hiiliyhdisteet eli uloshengityksen kautta. Rasva muuttuu siis hiilidioksidiksi ja vedeksi. Hengittäessään ulos hiilidioksidin, vesi sekoittuu verenkiertoosi, kunnes vesi poistuu virtsana tai hikenä. Tutkimuksessa selvisi, että laihtumisesta 84% tapahtuu hengitysteitse ja loput 16% muuntuu vedeksi ja poistuu virtsan kautta.

Tästä voidaan siis päätellä, että syömäsi rasvamättöateria poistuu samaa tietä kuin tulikin.

Jaa käyttämällä:


Kirjoittajat

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.